Mordoğan mahallesindeki Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak verilmesinin yanında Karaburun Belediyesi tarafından ilçenin en gözde yerleşim birimlerinden Eğlenhoca Köyü’nde yapımı tamamlanan meydan projesi, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve sosyal tesis açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı. 
Mavi bayrak ve açılış törenlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak. Deniz turizminde ilçenin cazibe merkezlerinden biri olan Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, aynı zamanda Belediyeye ait Mimasbel şirketi tarafından yenilenen ve işletilen plaj tesisleri ile vatandaşlara ucuz ve kaliteli hizmeti verdiklerini söyledi.

Kuyucak, Bodrum ve İncirlikoy plajlarının Mavi Bayraklarını koruduklarını; Mordoğan’ın altyapı sorununun çözülmesi ile birlikte Ardıç’ın da Mavi Bayrak’a kavuştuğunu kaydeden Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 60 milyon TL’nin üzerinde yatırımla tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte plajdaki su kalitesinin iyileşmesi, Ardıç Plajımıza mavi bayrak getirdi. Plajımız, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırladığımız engelsiz plaj iniş ve yürüyüş rampası ile tam bir tesis haline geldi. Bu yatırımların altında imzası olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

EĞLENHOCA’YA YAKIŞAN MEYDAN
Eğlenhoca Köy Meydanı Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesinde vaat ettikleri projelerden birini daha yerine getirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. AKP Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’nın asılsız ihbar ve şikayetleri sonucunda projede iki yıllık bir gecikme yaşadıklarını anımsatan Erdoğan, tüm engellemelere rağmen Karaburun’un korunarak gelişmesi için çalışmaya dikkat ettiklerini vurguladı.

Efes-Mimas Kültür Rotası içinde yer alan Eğlenhoca Köyü’nün yeni meydanı ile birlikte tam bir cazibe merkezi olacağını sözlerine ekleyen İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti:

“400 yıldan fazla süredir yerleşime açık olan Eğlenhoca Köyü’müzün eski meydanı hırpani görüntüsü ile bize hiç yakışmıyordu. Alanın bir bölümü kontrolsüz şekilde otopark olarak kullanılıyor, Atatürk’ümüzün büstü araçların arasında bulunuyordu. Proje kapsamında köy kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri ürünleri satabilecekleri yerel ürünler pazarı ve yine kadınlarımız için inşa ettiğimiz üretim binası ile ilçemize değer yaratacak bir işi tamamlamış oluyoruz. Hem Eğlenhoca köyümüz hem de misafirlerimiz yeni meydanımızı güle güle kullansınlar.