İlçedeki parkları rengârenk çiçek ve bitkilerle donatan Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 3 ayrı kooperatiften mevsimlik çiçek, çalı, yer örtücü bitki ve hazır rulo çim aldı. Böylece hem ilçenin güzelleşmesi sağlandı hem de yerel kalkınmaya destek verildi. S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S.Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile sözleşme imzalayan Karabağlar Belediyesi, 20 bin metrekare hazır çim, 15 bin mevsimlik çiçek ve 17 bin 572 adet çalı, yer örtücü bitki alımı gerçekleştirdi.

Ayrıca koronavirüs nedeniyle zor durumda olan vatandaşlara da gıda yardımları devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırlarındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere kuru gıda ürünlerinin yer aldığı kolileri, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği Müdürlüğü 220 Sayılı Güzelbahçe Tarım Kredi Kooperatifi’nden satın aldı.

Karabağlar Belediyesi, ilçeye bağlı Kavacık Köyü’nde kurulmasına öncülük ettiği S.S. Kavacık Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni de, ürün alımlarıyla destekliyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kırsal kalkınma için kooperatiflere özel önem verdiklerini vurgulayarak, “Yaşadığımız bu salgın süreci, tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunu tüm dünyaya anlattı. Karabağlar Belediyesi olarak yıllardır üreticinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Olanaklarımız ölçüsünde destek olmaya da devam edeceğiz” dedi.