İZSU Genel Müdürlüğü, alt yapı seferberliğini sürdürdüğü Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri ile iletim hatlarını baştan sona yenileyecek.

Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köylün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ilçelerin en büyük problemlerinden biri olan eski içme ve kanal sorunlarına da el attı. Kısa vadede acil müdahale edilmesi gereken yerlerin sorunlarını çözen İZSU Genel Müdürlüğü, geniş çaplı imalat çalışmaları gerektiren çalışmalar için de proje ve yapım ihalesi sürecini yürüttü. İZSU son olarak Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebeke ve iletim hatlarını yenilemek için ihaleye çıktı. 110 kilometre içme suyu şebekesi ve iletim hattı ile 25 kilometre uzunluğunda branşman hattının yenilenmesini içeren çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve 730 gün sürecek.

25 mahallede imalat, 20 mahallede yenileme
Ödemiş ilçesinde Kayaköy, Işıkköy, Demircili, Yukarı Yeniköy, Birgi İrimağzı, Kazanlı, Çayır ve Emirli, Kiraz’da Başaran, Mersinlidere, Yeniköy, Çömlekçi, Suludere, Çanakçı, İğdeli, Taşlıyatak, Solaklar, Olgunlar, Sırımlı, Örencik ve Altınoluk ile Beydağ ilçesinde Yeşiltepe, Eğridere, Kurudere ve Yağcılar mahallelerinde imalat çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca Ödemiş’te Birgi Mahallesi İrimağzı Mevkii, Ovakent Mahallesi Ayşeoba mevkii, Konaklı, Balabanlı, Bozcayaka, Kurucuova, Ertuğrul, Küçükavulculuk ve Büyükavulculuk, Kiraz’da Karaburç, Veliler, Altınoluk, Gedik, Yukarı Tosunlar ile Beydağ’da Beyköy, Aktepe, Atatürk, Menderes, Sarıkaya ve Alakeçili mahallelerinde de ihtiyacı olan bölgelerde yenileme çalışması yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında ayrıca Ödemiş ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için Kazanlı ve Karakova bölgelerinde sondaj çalışmaları devam eden kuyuların suyunu Rahmanlar bölgesindeki terfi istasyonuna aktarmak amacıyla 6 kilometrelik iletim hattı yapılacak. Çalışmalar 12 milyon liraya mal olacak.