İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki heyet, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgeleri'yle ilgili gelişmeleri aktarmak ve İZTO üyelerinden gelen talepleri iletmek için Ankara'da 2 önemli görüşme yaptı. 6 kişilik heyetin ilk durağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Danışmanı Fikret Şentürk ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile yapılan görüşmede, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili bir sunum yaptı.

İKİNCİ GÖRÜŞME BİNALİ YILDIRIM'LA DESTEK
Ankara'daki ikinci önemli görüşme AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili  Binali Yıldırım ile gerçekleşti.  İzmir heyeti, kentte devam eden projelerle ilgili taleplerini Yıldırım'a aktardı. Yıldırım, İzmir'in gelişimine katkı sağlayacak projeler için gerekli her türlü desteğin vereceğini ifade etti.

'TÜRKİYE'YE DEĞER KATACAK'
Ankara ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Köşger, "Projelerimiz sadece İzmir'e değil, Ege Bölgesi'ne ve Türkiye'ye değer katacak. Kemalpaşa Lojistik Merkezi, konteyner ve depolama alanları, TIR parklarıyla bugüne kadar yapılan lojistik merkezler içinde en kapsamlısı olacak" dedi.

'TÜM TALEPLERİ İLETTİK'
AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, "Ziyarette tüm taleplerimizi dikkatle dinlendi. Kemalpaşa Lojistik Merkezi İzmir'de ticari hayatın gelişimine büyük katkı sağlayacak. Tüm ziyaretlerimizin İzmir için önemli gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

'KEMALPAŞA'DA SONA YAKLAŞTIK'
Ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Ziyarette, sektörlerde yaşanan sorunları, üyelerimizden gelen talepleri tüm detaylarıyla kendilerine aktarma imkanı bulduk. Özellikle Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili çalışmalarda önemli yol alarak nihai sonuca çok yaklaştık" dedi.(DHA)

SOYER YİNE DAVET EDİLMEDİ!
Benzer bir 'Ankara çıkarması' ocak ayın ilk haftasında yapılmış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çağrılmamıştı. İzmir'in kent gündemini direk ilgilendiren bu ziyarete de Tunç Soyer yine davet edilmedi. Soyer ilk ziyaret sonrası özellikle ziyaretleri organize eden AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya tepki göstermişti. Öte yandan bir önceki ziyarette bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın da bu kez heyette olmaması da dikkatlerden kaçmadı. 

DAVET EDİLMEMESİNE SİTEM ETMİŞTİ
Soyer, ocak ayındaki programa çağrılmamasına şöyle sitem etmişti: "Geçen hafta odalarımızın başkanları ve AK Partinin milletvekilleri Ankara’ya çıkarma yaptılar. Basında böyle yer aldı. İzmir’in sorunlarını bakanlıklar nezdinde dile getirdiler. Bu güzler bir şey. Oraya İzmir Valimizi de götürmüşler. Gönül isterdi ki arkadaşlar lojistik alanını ve OSB’leri konuşuyoruz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı neden yok demesini beklerdim. Ya da bakanlıklarda bu kentin belediye başkanı neden yok demesini beklerdim. Bu hoş olmadı” 

CHP'Lİ YÜCEL DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ