İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ege Şehir Planlama, Ünibel ve İzfaş’ta süren Toplu Sözleşme Görüşmeleri tıkandı. Toplamda 225 personeli ilgilendiren görüşmelerde arabulucu süreci başladı. Tarafların uzlaşamaması halinde, işçiler grev yolunu seçecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye şirketlerinden olan Ege Şehir Planlama, Ünibel ve İzfaş’ta bir süredir devam eden TİS görüşmeleri tıkandı. Büyükşehir Belediyesi ile şirketlerde yetkili olan DİSK’e bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal-İş) İzmir Şubesi arasında süren görüşmelerde, 50 maddelik taslakta yer alan maddelerin birçoğu üzerinde uzlaşma sağlandı. Görüşmeler Ünibel’de 90 gün olan ikramiyelerin 112 güne, İzfaş’ta 60 gün olan ikramiyelerin 112 güne ve Ege Şehir Planlama A.Ş.'de 60 günlük ikramiyelerin 112 güne çıkarılması talebi nedeniyle tıkandı. Görüşmelerin tıkanması üzerine uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Bundan sonraki süreçte arabulucu tayin edilecek ve arabulucu belediye yetkilileri ile görüşmelerini 15 gün boyunca sürdürecek.

[caption id="attachment_99642" align="alignnone" width="800"]sosyal-is Sosyal İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, sözleşmenin masada biteceğini umduklarını söyledi.[/caption]

UZLAŞMA OLMAZSA GREV KAPIDA


Tarafların, arabulucu süresinde de uzlaşamaması halinde 60 günlük yasal grev süresi başlayacak. 60 gün içerisinde yapılan görüşmelerden sonuç alınmadığı takdirde, sendika 3 şirkette greve çıkacak. Sendikanın, belediyeden istediği ücret zammı yüzde 20. Belediyenin masada duran teklifi ise yüzde 12. Görüşmelerin ücret zamlarından ziyade ikramiye gün sayısı nedeniyle tıkandığını açıklayan Sosyal İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, sözleşmenin masada biteceğini umduklarını söyledi. Belediyeye, uzlaşma çağrısında bulunan Ereş, personelin mağdur edilmemesini istedi. Öte yandan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sosyal İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ve Sosyal İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş'in, sorunun aşılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştükleri öğrenildi.