İzmir Büyükşehir Belediyesi 'dirençli kent vizyonu' doğrultusunda İZBETON'u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı'nda önemli bir aşamayı daha tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ikinci etabın yapım ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile inşaat çalışmalarını başlatacak imzayı attı. Kültürpark İzmir Sanat'taki çalışma ofisinde düzenlenen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Arzu Özçelik, Proje Uygulama İkinci Şube Müdür Vekili İsmail Mutaf da katıldı. İkinci etapta yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek.  İzmir Büyükşehir Belediyesi birinci etapta yaklaşık 300 bağımsız birimin inşaat yapım çalışmalarına İZBETON A.Ş. ile imzalanan protokol kapsamında devam ediyor.

'İZMİR'İN YÜZÜ GÜLSÜN'
İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer, "Hayırlı olsun. Zor bir dönem. İnşallah yüzümüzü de güldürsün. İzmir'in de yüzü gülsün" dedi.

Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek. Fuar İzmir'in karşısındaki bölge bu sayede kentle uyumlu hale getirilecek. Diğer bölgelerden farklı olarak Gaziemir'de Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Hazine'den bedeli karşılığında devralınan Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki birinci etap ve ikinci etapta yaklaşık 600 bağımsız birim inşa edilecek.(DHA)