İZMİR Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, “İlle De Bir İş Olsun Projesi" kapsamında iş makinesi operatörü ehliyeti alacak kursiyerler teorik eğitimlerini tamamlamalarının ardından iş makinesi eğitimlerine başladı.


Konak ve Bergama'dan toplam 38 kursiyerin katıldığı 24 saatlik teorik eğitimden başarıyla çıkan kursiyerler ilk olarak 38 saatlik araç başı tanıtım eğitimi alacaklar. Araç başı tanıtım eğitiminin ardından ise 12 saat iş makinesi eğitimi alacak kursiyerler eğitimlerini tamamlayacak. Konak ve Bergama'dan İlle'de Bir İş Olsun Projesine katılan kursiyerler mayıs sonunda girecekleri sınavdan sonra iş makinesi operatörü olarak iş hayatına adım atacak. Buca ve Tire'den projeye katılacak kursiyerler ise Haziran ayı içinde eğitimlerini tamamlayarak sınava girecek. Proje kapsamında teorik eğitimlerin tamamlanarak iş makinesi başı eğitiminin başlamasıyla ilgili konuşan İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır, tüm kursiyerlerin büyük emek vererek iş makinesi operatörü olabilmek adına çalıştığını vurguladı. Proje faydalanıcısı kursiyerlerin hem kurslara katılım hem de katılımın devamlılığı konusunda üstün bir performans sergilediğini ifade eden Cıstır, hedefledikleri tarihlerde gerekli aksiyonları almak için titizlikle çalıştıklarını dile getirdi. İlle de Bir İş Olsun Projesi ile bölgede büyük bir farkındalık yarattıklarını ve Romanlar'ın işsizlik sorununu çözmek adına önemli bir adım atıklarını belirten Cıstır, şunları söyledi:

illede-bir-is-olsun-dediler-is-makinesinin-basina-oturdular_8956_dhaphoto1“İzmir'de 300 bine yakın Roman vatandaş yaşamakta ve birçok Roman birey meslek sahibi olamadığı için iş dünyasında yer bulamamakta. Bizim amacımız Roman vatandaşların geçerli bir meslek sahibi olarak kayıtlı ekonomide yer edinmelerini sağlamak. Bu anlamda biz Romanlar'ın ve STK'ların değil, yetkili kurum ve makamların da yol açıcı olması gerekmekte. Pozitif ayrımcılık ya da olumlu sosyal politikalar, eşitlikçi ve eşdeğer yaklaşımlar ile Romanların sosyo-ekonomik hayata entegre edilmesini hedefliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bir çok görüşmeden olumlu sonuçlar alarak büyük bir yol kat ettik. Hedefimiz çok daha fazla sayıda Roman vatandaşımızın geçerli bir meslek sahibi olmasını sağlamak. Bu anlamda tüm il dinamiklerini duyarlı olmaya ve elini taşın altına koymaya çağırıyoruz."