Bornova Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin yararlanması için açtığı hobi ve beceri edindirme kursları, 2017 yılının Temmuz ayında hizmet vermeye başlayan Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde de vatandaşlara yeni dünyaların kapılarını aralıyor. Pınarbaşı’nda düzenlenen keman, gitar, takı tasarım, satranç, resim ve el sanatları kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri edindirme kursları verdiği merkezlerin sayısı Pınarbaşı Kültür Sanat Merkezi’nin de hizmet vermeye başlamasıyla 9’a çıktı. Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Altındağ Kültür Merkezi, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Cumhuriyet Evi’ndeki kurslar gibi Pınarbaşı’nda açılan kurslar da vatandaşların taleplerine göre belirleniyor.
Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde en çok ilgiyi el sanatları kursu görüyor. 20 kursiyerin katıldığı kursta ahşap boyama, çini, ebru, el nakışları, kurdele, tel kırma, suzani, brezilya nakışı, kaatı sanatı, keçe dövme, hesap işi ve antep işi öğretiliyor. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde keman, gitar, takı tasarım, satranç ve resim kursları da veriliyor.

Evlerinde gibi hissediyorlar


El Sanatları kursuna katılan kadınlar, hobi ve beceri edindirme kurslarının Pınarbaşı’nda da açılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederken, eğitmen Nevruz Çalışal da, “Kadınlarımız burada kendilerini evlerinde gibi hissediyor. Çocuklarıyla birlikte gelenler bile var. Pek çok branşı el sanatları başlığı altında birarada veriyoruz. Ahşap boyamadan antep işine isteyen istediğini seçip öğreniyor ve ürünler ortaya çıkarıyor” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Pınarbaşı Kültür Merkezi’ni de diğer projeler gibi ortak akıl anlayışıya hayata geçirdiklerini belirterek, “Pınarbaşı’nda oturan vatandaşlarımızın bu merkezimizde yer almasını istediği hizmetlerden biri de hobi ve beceri edindirme kurslarıydı. Bunun üzerine talep edilen kursları burada da açtık. Bornova’da 9 ayrı merkezde kurslarımızdan binlerce Bornovalı yararlanıyor” dedi.