Güzelbahçe Belediyesi, Kent Konseyi ve AKUT işbirliğiyle ilçeye bir “Deprem Acil Durum Müdahale İstasyonu” kazandırıldı.

Güzelbahçe Vapur İskelesi’nin girişine konulan “Deprem Acil Durum İstasyonu”nda olası deprem anında enkaz altında kalan insanların kurtarılması için gerekli olan araç ve gereçler depolanıyor. İstasyonun hizmete sunulması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “En iyi dost kötü gün dostudur. AKUT bu açıdan bizim zor günümüzde yanımızda olacak olan bir sivil toplum kuruluşudur. Onlarla daha önce de çeşitli sürekli işbirliği içinde olduk. Şimdi de Deprem Acil Durum Müdahale İstasyonu’muzun hizmete girmesinde bize öncülük ettiler” dedi.İnce, istasyonun sadece Güzelbahçe’ye değil komşu ilçelere ve tüm Yarımada’ya hizmet vereceğini ifade etti.

“DEPREM KUŞAĞINDAYIZ”


Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da belediyenin desteği, AKUT’un yol göstericiliğiyle bu istasyonu oluşturduklarını belirterek, “Umarım kullanmak nasip olmaz. Ama ülkemiz bir deprem kuşağında ve İzmir’de birinci derecede deprem bölgesindedir. Bu nedenle önlemlerimizi almamız gerekir. Sağlam yapılar yapmak birinci önlem ama deprem sonrası enkaz altında kalanları kurtarmak için gerekli olan araç ve gereçler bu istasyonda depolanacak. Bu istasyonun hazırlanmasına destek olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AKUT Seferihisar Ekip Lideri Vahdi Sarıkaya da bu tür istasyonların her ilçeye gerekli olduğunu belirterek, “Güzelbahçe, İzmir’de deprem istasyonu kuran ender ilçelerden birisi” dedi.
Sarıkaya, daha sonra Başkan İnce’ye AKUT montu ve bareti giydirerek protokol imzaladı.
İstasyonun hizmete girmesi nedeniyle bir de Doğal Afetler Fotoğraf sergisi açıldı.
Deprem Acil Durum Müdahale İstasyonu’nun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.