Karabağlar Belediyesi, Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olup bir yıl süresince en çok kitap okuyan 12 çocuğu bisiklet ile ödüllendirdi.

Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olan çocuklara yönelik geleneksel olarak yaptığı etkinlik, Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kütüphaneler Haftası ve Tiyatro Haftası olması nedeniyle düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile farklı okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Bol bol kitap okuyun
Çocuklara kısa bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kitap okumanın önemine değinerek, gelecek kuşaklara bilgileri aktarmak için çocuklara bol bol kitap okuması tavsiyesinde bulundu. Çocukların bu ülkenin geleceği olduğunun altını çizen Selvitopu, “Bizler sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek bu ülke gelecekte rahat eder. Bizlerin de görevi sizleri geleceğe hazırlamak. Belediye olarak sizlerin her zaman yanındayız ve sizleri desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.
Başkan Selvitopu konuşmasının ardından en çok kitap okuyan Havva Nur Tümer, Ekrem Caner Kolat, Kadir Aslan Çetin,Yılmaz Görkem Karakoç, Fatih Kerem Sıkdağ, Burcu Kalburcu, Tuana Otur, Sude Talay, İrem Tanhan, Ege Dilmaç, Esma Tanhan ve Muhammet Mustafa Akyüz’e teşekkür belgelerini verdi

Üye sayısı 4 bine yaklaştı
Ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin’in bir dönem yaşadığı binayı restore ederek kütüphane olarak hizmet veren Karabağlar Belediyesi, aynı zamanda yazarın ismini verdiği çocuk kitaplığında, “Masal Çarşambaları”, “Yaratıcı Drama” ile daha bir çok etkinlik düzenliyor. Kitap okuyan çocuk sayısının 4 bine yaklaştığı kitaplıkta, dünyaca ünlü yazarların kitapları kadar, Türk Edebiyatı’ndan da seçkin örnekler bulunuyor.
Program daha sonra pandomim ve çocuklara masallar etkinliği ile sona erdi.