Gazi ve şehit ailelerinin dernek temsilcilerini ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Gaziler bizim baş tacımız. Bazı duygular var ki, kelimelerle anlatılamaz. Şehitlik ve gazilik de öyle. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz ” dedi.

İzmir’de faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri, Gaziler Haftası dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediye’sini ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Harp Malülleri Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi temsilcileri hazır bulundu.

Bazı duygular anlatılmaz

Dernek temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Gaziler bizim baş tacımız. Çocukluğumuz İstiklal Savaşı gazilerinin anılarını dinleyerek geçti. Her insan yaşar ve ölür. Ancak şehitlik ve gazilik rütbesi çok ayrı bir şey. Sizleri görmekten çok mutlu oluyoruz. Bazı duygular anlatılamaz. Şehitlik ve gazilik de öyle” dedi.
Ülkemizin bulunduğu coğrafya ve yeraltı zenginlikleri nedeniyle güçlü devletlerin ilgisini çektiğini hatırlatan Aydoğan, “Ne var ki, bu toprakların mayası güçlü. Dini duygularımız ve Anadolu’nun mayası ayakta kalmamızı sağlıyor” dedi.

Bu bayrak altında öleceğiz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen ise şehit ve gazi derneklerine her platformda sahip çıkan, destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Gökmen, “Çok kritik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu vatan bizim ve bizim gidecek başka vatanımız yok. Şairimizin dediği gibi ‘biz bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz’. Biz bu vatan için canımızı ortaya koyduk. Kimimiz gazi, kimimiz şehit oldu. Bu devleti hiç kimseye kaptırmayacağız ” diye konuştu.