Dikili Belediyesi, sınırlarında bulunan mevcut park ve yeşil alanları kesintisiz olarak modernize ederken bir yandan da ilçeye yeni park ve yeşil alan kazandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hazırladığı ve “Daha yeşil ve yaşanabilir bir kent” hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalarda sorumluluk alanındaki 30 mahalledeki mevcut parklar birer birer modernize edilirken diğer taraftan da ilçeye yeni modern park ve yeşil alanlar kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.
 
Kocaoba’ya Nefes Olacak Park ve Yeşil Alan
 
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un talimatları doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma programı dâhilinde geçtiğimiz hafta içerisinde Uzunburun Mahallesi’ne yeni park ve yeşil alanları kazandıran ekipler, son olarak Kocaoba Mahallesi’ne çıkarma yaptı.  Ekiplerin, yeni durağı olan Kocaoba Mahallesi’ndeki hummalı çalışması devam ederken, çam ağaçlarının altında konumlandırılan yeni park ve yeşil alanın kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.  450 metrekarelik alan üzerine yapılacak yeni parkın içerisinde kum havuzlu çocuk oyun alanları, modern oyun grupları, 4 adet 3’lü oturma bankı, 2 adet piknik masası ve mevsim çiçeklerinin bulunduğu yeşil alanlar olacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından iki ayrı etapta yürütülen çalışmalarda oyun gruplarının montajları ile park içerisinde oluşturulacak yeni yeşil alanların toprak zemin dolgusu eş zamanlı olarak yapılıyor.
 
Her Mahalleye Eşit Hizmet
 
İlçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de gerçekleştirdikleri modern hizmetlere kesintisiz devam ettiklerini belirten Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Adnan Özdemir, “Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’un talimatıyla her mahalleye yeni park ve yeşil alanlar kazandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Son 1 yılda hizmete açtığımız parklar ve kentimize kazandırdığımız yeni yeşil alanlarla çocukların doyasıya eğlenecekleri oyun alanlarının ve ailelerinin huzurla zaman geçireceği alanların sayısını iki kat artırdık.  Şu anda yapım çalışmaları devam eden yeni parklarımızın tamamlanmasının ardından 7’den 7o’e tüm Dikilili hemşerilerimiz her mahallede huzurla vakit geçirebilecekleri yeni alanlara kavuşacak. Yine hizmet seferberliğimiz kapsamında ilçemiz sınırlarında bulunan tüm parkları revize ederek, oyun grupları ile spor ve kondisyon aletlerinin modernizasyonunu sağladık” dedi.