İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009'dan bu yana düzenlediği ücretsiz “Çim Konserleri”, bu yıl 17 Ağustos’ta ünlü sanatçı Cem Adrian ile start alacak. Eylül ve Ekim aylarında devam edecek konserler dizisi, başta Tarihi Havagazı Fabrikası olmak üzere İnciraltı Kent Ormanı, Hasanağa Bahçesi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nı şenlendirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaz akşamlarına farklı bir soluk getiren ücretsiz “Çim Konserleri”, bu yıl 17 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki Cem Adrian konseri ile başlayacak. Eylül ve Ekim aylarında da ünlü grup ve sanatçılarla devam edecek konser dizisi, İzmirli müzikseverleri Havagazı Fabrikası ile birlikte İnciraltı Kent Ormanı, Hasanağa Bahçesi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda buluşturacak.
Pop ve rock ağırlıklı konserlerde Fuat Güner ve Yüksek Sadakat’ten, Cem Adrian ve Ozan Çolakoğlu’na kadar birçok ünlü isim sahne alacak. Şarkılarında mülteci kampında yaşadıklarını anlatan Batı Sahralı Aziza Brahim de, Çim Konserleri kapsamında Türkiye’de ilk kez sahne alacak. Cezayir’deki bir sığınma kampında hayata gözlerini açan, 11 yaşında Küba’da okumak için burs kazanan, daha sonra müzisyen olup halkının sesini tüm dünyaya duyurmak için okulu bırakıp Batı Sahra’ya dönen sanatçı, son yılların en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor.

Ünlüler “Çim”de buluşuyor

Türk Rock müziği temsilcilerinden Gaye Su Akyol ve Mavi Sakal, Akdeniz müziğini rock ile birleştiren Boom Pam, Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Derya Uluğ, İranlı sanatçı Sadegh Azmand ve Orkestrası, yüksek enerjili ve renkli performanslarıyla Palmiyeler, rock müziğini kendine has yorumlayan Flört ve Kurtalan Ekspres ile Umut Kuzey de Çim Konserleri kapsamında sahne alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da, vereceği konserlerle İzmirlilere keyifli saatler yaşatacak.