Çiğli Belediyesi’nin temizlik projesi kapsamında ilçede bulunan 31 cami ve 3 cemevi düzenli aralıklarla temizlenirken, ramazan ayı boyunca çalışmalar sıklaştırıldı. Çiğlili vatandaşlar ramazan ayında yoğun olarak geldiği camilerde daha temiz bir ortamda ibadetlerini yapma imkanı buldu. Ekipler camilerin avizelerini, mihrap ve minberini belediyeden sağlanan temizlik malzeme ve araç gereçleriyle temizledi. Ayrıca camilerin halılarını süpürüp, pencerelerini de sildi.

Hijyenik ortamda ibadet

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, camilerin ramazan ayında ve bayramda yoğun olarak kullanıldığını hatırlatarak, ibadethanelerin temizliğinin önemini vurguladı. Başkan Gümrükçü, "Çiğli’de bulunan tüm cami ve cemevlerini düzenli olarak temizliyoruz. Ekiplerimiz ibadethanelerimizi pırıl pırıl yapıyor. Cemaat de çok memnun ve bize teşekkürlerini iletiyorlar. Ramazan ayında özellikle de bayram öncesi temizlik ekiplerimizin sayısını artırdık. Şu anda tüm camilerimiz temizlenmiş durumda. Camiler bayrama hazır" diye konuştu.

Yaşlıların evleri de temizlendi

Bayram öncesi evini temizletmek isteyen ihtiyaç sahibi yaşlıların da evlerinin temizliği tamamlandı. Oluşturulan iki temizlik ekibi, ekipman ve temizlik malzemeleriyle birlikte yaşlıların evine giderek, evlerinin temizliğini tamamladı.