19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Garnizon Komutan Vekili Asteğmen Bilal Bayat, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Önder Bulut, İlçe Nüfus Müdürü Murat Şen, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sakarya Mahalle Muhtarı Fatma Avşaroğlu yaparak; “Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında yer alan muhtarlık, çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak, hem sevinçte, hem hüzünde, halkın her zaman yanında ve hizmetindedir” dedi.

“El ele, kol kola, omuz omuza çalışacağız”

Törenin ardından muhtarlarla Tekke Plaj ve Restoranı’nda öğle yemeğinde bir araya gelen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Vatandaşla belediyeyi buluşturan organ sizlersiniz. Sizler bu kentin nabzını tutan, dinamiklerini en iyi bilen kişilersiniz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Çeşme ailem için el ele, kol kola, omuz omuza çalışacağız. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Oran kutlama programının sonunda muhtarların her birinin adına hazırlanan hediye paketlerini muhtarlara takdim etti.