İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir  dünya bırakma” hedefi doğrultusunda sürdürülen atık pil toplama kampanyasının ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 25'incisi düzenlenen kampanyada çocuklar, gençler, yetişkinler, anaokulları, okullar, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri, Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi olmak üzere 8 kategoride ödüller verildi. Kazananlar ödüllerini Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun elinden aldı.

Programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, belediye bürokratları, muhtarlar ve kampanyaya destek verenler katıldı. 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl Çevre Haftası süresince atık pil toplama kampanyası düzenlediklerini, kent genelindeki birçok noktaya atık pil toplama bidonları ve kutuları yerleştirerek toplanan  atık pilleri güvenli bir şekilde bertaraf ettiklerini söyledi. 

“Çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz”

Pilin, çöpün atık olmadığını ve geri kazandırıldığını aktaran Özuslu, "Atıkları değerlendirerek ekosistemimize iyilik yapıyoruz. Sevgili çocuklarımızda bu bilinci oluşturabilirsek ve geri dönüşümle ilgili bir alışkanlık kazandırırsak doğanın harap edilmemesi, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevrede müreffeh bir hayatta yaşıyor olacağız. Başkanımız Tunç Soyer’in dediği gibi başka bir hayat mümkünse, bunu mümkün kılabilecek olan da çocuklarımız, gençlerimiz ve sizlersiniz” diye konuştu. 

Ekosistem dostu kampanyada bir yılda 42 ton pil toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri iş birliği ile hayata geçirilen kampanya kapsamında bir yılda 42 ton, kampanyanın başından bu yana ise 477 tonluk atık pil toplandı. 

Kimler kazanandı?

25. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda "Çocuklar" kategorisinde; 117 kilogram atık pil toplayan Esmira Yıldırım üçüncü, 138 kilogramla Nil Asya Öner ikinci oldu. 410 kilogram atık pil toplayan Ali Bulut Önder ise birinci oldu. 

"Gençler" kategorisinde; 183 kilogramlık atık pil toplayan Alara Vural üçüncü, 424 kilogram atık pil toplayan Ataberk Köylü ikinci, 600 kilogram atık pil toplayan Galip Karayel ise kampanyada birinciliği elde etti. 

"Yetişkinler" kategorisinde; 195 kilogramlık atık pil toplayan Selami Yıldırım üçüncü, 400 kilogram atık pil toplayan Uzay Gölcük ikinci, 700 kilogram atık pil toplayan Kübra Altıntaş birinci oldu. 

"Anaokulları" kategorisinde; Mevlana Anaokulu üçüncülüğü, Karşıyaka Anaokulu ikinciliği, Özel Bostanlı Palmiye Anaokulları birinciliği elde etti. Anaokullarına akıllı tahta hediye edildi. 

"Okullar" kategorisinde; Petkim İlköğretim Okulu üçüncü, Egekent İlköğretim Okulu ikinci, Özdere Oğan Timinci Ortaokulu birinci oldu. Sahneye çıkan okul temsilcilerine plaketleri teslim edildi.

"Muhtarlar" kategorisinde; Konak Güzelyalı Mahallesi Muhtarlığı üçüncülüğü, Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarlığı ikinciliği, Bayraklı Körfez Mahallesi Muhtarlığı birinciliği elde etti.

"İlçe belediyeleri" kategorisinde; 4 bin 631 kilogram atık pil toplayan Konak Belediyesi üçüncü, 5 bin 191 kilogram atık pil toplayan Çiğli Belediyesi ikinci, 6 bin 535 kilogram atık pil toplayan Karşıyaka Belediyesi birinci oldu.

"Bizim Ev Aile ve Çocuk Gençlik Destek Merkezi" kategorisinde; Seyhan Gülçin, Tahir Erkek ve Arif Çetin ödül almaya hak kazandı.  

Kampanyada dereceye giren birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere masaüstü bilgisayar, üçüncülere ise tablet hediye edildi.