Haber: Gökçe ADAR / Dokuz Eylül

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi önceki akşam Tunç Soyer başkanlığında yaptığı toplantıda önemli kararlar aldı. Meclisin görüştüğü konular arasında İZDENİZ'in sermaye artırımı, çocuk istismarının önlenmesi için parklara güvenlik kamerası koyulması, yerel basına destek, belediye kadrosunda çeşitli atamalar, İzmir'in tanıtımı için İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) ile protokol yapılması, temizlik seferberliği için 7.500 adet katı atık konteynırı alımı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları ile protokoller yapılması, engelli vatandaşlara yönelik envanter çalışması yapılması, engelli sporculara ve kulüplere malzeme ve tesis yardımı vardı.

Yerel basına destek

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetleri bundan böyle her ay 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 34. maddesinde belirtilen vasıflarda olan ve İzmir genelinde dağıtımı yapılan yerel gazetelerde başkanlık makamı oluru aranmaksızın yayınlanacak. Ayrıca İzmir'de yayın yapan internet sitelerine de benzer bir desteğin verilmesi için çalışma yapılacak.

Bu arada geçtiğimiz dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı görevini sürdüren Pınar Meriç, ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna; Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı kadrosunda görev yapan Vecdi Koru ise ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna atandı.

Temizlik seferberliği

Geçtiğimiz günlerde başlatılan 'İzmir'e toz kondurmuyoruz' başlıklı temizlik seferberliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni atılımlar yapacak. Temiz bir İzmir için harekete geçen belediye çevrenin korunması ve atık yönetim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla, 7.500 (yedi bin beş yüz) adet 770 litrelik çelik konstrüksiyon çöp konteyneri satın alacak. Konteynerler ihtiyaç duyan ilçe belediyelerine de bedelsiz olarak dağıtılacak.

Tanıtım atağı

Turizm ve tanıtım faaliyetleri için de önemli kararlar alındı. İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV)’ın yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı arasında imzalanmak üzere hazırlanan “İşbirliği Protokolü” kabul edildi ve protokolün imzalanması için Tunç Soyer'e yetki verildi. Protokol doğrultusunda projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili bütçeden 9 milyon liraya yakın bir kaynak aktaracak.

İZDENİZ'de sermaya artırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZDENİZ A.Ş.'nin sermayesinin 25 milyon lira artırılması üzerine belediye sermaye payını korumak amacıyla kendi hissesine düşen 23 milyon 225 bin liralık rüçhan hakkını kullanacak. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ'e bu parayı aktaracak.

Parklara kamera

AKP grubunun önerisi üzerine çocuk istismarının önlenebilmesi adına İzmir'de bulunan tüm parklara kamera sisteminin kurulmasına yönelik yazılı bir önergede kabul edildi.

Mecliste ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, toplumsal şiddetin önlenmesi ve sağlıklı toplumsal iletişim konularında kent halkına yönelik çeşitli aktiviteler ile bilinç kazandırmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Engelsiz İzmir

İzmir genelinde yaşayan engelli vatandaşlara yönelik envanter çalışması yapılması ile ilgili bir çalışma grubu kurulması da mecliste kabul edildi. Ayrıca Buca Kuruçeşme'de bulunan Ampute Futbol sahasına konteyner soyunma odaları ve duş sistemi yapılması, Engelli Boccia Takımına mix set top alınması, Tekerlekli Sandalyeli Basketbol Takımının Avrupa Kupalarına ev sahipliği yapması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek sağlaması, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına 14 adet müsabaka sandalyesi alınması konuları da oybirliği ile kabul edildi.

At başına para

Karşıyaka'da bulunan bulunan fayton ve atlar İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde değerlendirilecek. Atlar Doğal Yaşam Parkı'na gönderilirken, faytonlar ise peyzaj amaçlı olarak Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından değerlendirilecek. Fayton sahiplerine at başına 7 bin 500 lira ve fayton başına ödenecek 5 bin lira ödenecek.

Atatürk Maskı ve çevresine bakım

Türkiye'nin en büyük ve en ihtişamlı Atatürk Maskı'na bir süre önce yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından bu kez de çevre düzenlemesi için kollar sıvandı. Görüntü kirliliğinin giderilmesi amacıyla maskın etrafındaki yapıların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen renklere boyanması, basit bakım, onarım ve sıva işlemlerinin yapılması için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı görevlendirildi.