Buca Belediyesi, başarılı ancak mali durumu yetersiz öğrencilere yardım eli uzatıyor. Buca Belediyesi, derslerinde üstün başarı göstererek yarı yıl karnelerini takdir ve teşekkür belgeleriyle taçlandıran öğrencilere tahsil yardım bursu veriyor. Orta öğretim öğrencilerine 100, lise öğrencilerine 150 Lira olarak belirlenen yardım bursu için başvurular 9 Şubat’a kadar sürecek.

Buca Belediyesi, derslerinde üstün başarı gösteren öğrencilere yarı yıl tatilini gönüllerince geçirip, eğlenebilmeleri için tahsil yardım bursu veriyor. Başarılı ancak mali durumu yetersiz öğrencilere karne hediyesi olarak verilen burs, karnelerini takdir ve teşekkür belgeleriyle süsleyen öğrencileri kapsıyor.
Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen tahsil yardımı bursu Buca’da ikamet eden, yarı yıl karnesinde takdir ve teşekkür belgesi alan orta ve lise öğrencilerine verilecek. Ortaokul öğrencileri için 100, lise öğrencileri için 150 lira olarak belirlenen tahsil yardımı bursu için başvurular 9 Şubat 2018 Cuma gününe kadar sürecek.
Tahsil Yardımı Bursu için Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, veli ve öğrencilerden talep edilen belgeleri şöyle sıraladı;
-2016-2017 Öğretim Yılı 2. Dönem Başarı Belgesi (Takdir / Teşekkür Belgesi Okuldan Tasdikli Sureti veya Fotokopisi)
- 2017-2018 Öğretim Yılı 1. Dönem Başarı Belgesi (Takdir / Teşekkür Belgesi Okuldan Tasdikli Sureti veya Fotokopisi)
-Öğrenci Belgesi (Okul Müdürlüğünden alınacak)
-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Öğrenciye ait)