Şar Dağı Ayakdaşları kitabının yazarı Dr. Keramettin Şar, 2018 yılı başında basımı gerçekleştirilen romanını Bornova’da tanıttı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve imza günü yoğun ilgi gördü.

Yugoslavya döneminde Türklüğü ve Türklerin yaşadıklarını gerçeğe en yakın şekilde anlatan “Şar Dağı Ayakdaşları” kitabının yazarı Dr. Keramettin Şar, Bornovalılar ile buluştu. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğine çok sayıda Balkan ve Rumeli Göçmen Derneği’nin temsilcisi de katıldı.

Dr. Keramettin Şar, ilk basımı 2018 yılı başında gerçekleşen romanını neden yazdığını; “Anadolu’nun örf ve adetlerini Türkiye sınırları dışında yaşayan Türkleri anlatmak istedim” sözüyle dile getirdi. Balkanlarda Türk olmanın ne kadar zor olduğunu anlatan Dr. Şar, “Yugoslavya dağıldıktan sonra Anavatanımız da özellikle ileteşim konusunda bazı sıkıntılar yaşadık. Kendimizi tanıtamadığımızı, kim olduğumuzu anlatamadığımızı düşündüm ve bu kitabı yazmaya karar verdim. Bu hikaye savaşların terk etmediği, yeni doğmuş bir bebeğin teni gibi ıslak ve güzel kokan topraklarda geçmektedir.” diye konuştu.

Dr. Şar, katılımcıların görüşlerini de dile getirdiği söyleşinin sonunda “Şar Dağı Ayakdaşları” adlı romanını imzaladı.