Bornova Belediyesi’nin Gökdere Mahallesi’nde düzenlediği aşure buluşmasında kardeşlik ve dayanışma mesajları verildi. Köy Meydanı’nda pişirilen aşurenin konuklara dağıtıldığı geleneksel buluşmaya İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın birlikte karıştırdığı aşuredeki narların, Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı nar fidanlarının meyvelerinden elde edildiğini söyledi. Budak, Başkan Kocaoğlu’na “Köylülerimiz adına size teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediyesi’nin Gökdere Mahallesi’nde her yıl düzenlediği Aşure Günü’nde binlerce İzmirli paylaşımın, birlik ve dayanışmanın simgesi olan aşure etrafında birleşti. Bağlama ve deyişleriyle Kerem Tuna ve Baran Çelebi ile Gökdere Köyü Semah Ekibi ve Yolcu Bilgiç’in sahneye çıktığı buluşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak, Sivas Divrikliler Derneği Başkanı Ahmet Doğan, Alevi Dedesi Besimi Akyüz ve Bornova’daki alevi derneklerini temsilen Bornova Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Veli Zengin aşurenin anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da katıldı.

Büyükşehir’in dağıttığı fidanlar meyvesini verdi


Aşure Günü’nde biraraya gelen İzmirliler kazanın etrafında lokma duasını yaptıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilk aşureleri dağıttı. Aşure kazanının başında Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak’ın verdiği bir ayrıntı dikkat çekti. Budak Başkan Kocaoğlu’na dönerek, “Aşuredeki narlar, sizin dağıttığınız fidanların meyvelerinden. Köylülerimiz adına size teşekkür ediyorum” dedi. Aşurenin karılmasının ardından sahnede çalınan deyişler ve semah gösterileri ilgiyle izlendi.

Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak, Aşure Günü’ne gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Etkinliğimiz her sene daha çok insanımızı köyümüze çekiyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Budak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya konuşmalarının ardından verdikleri destekler nedeniyle çiçek takdim etti.

Haksızlığa karşı direnişin yanındayız


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yaptığı konuşmada Gökdere’yi baş tacı ettiklerini belirterek, “İzmir’in ve Bornova’nın her yerinden buraya gelip bizimle birlikte olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Burada bulunmamız, bundan 1378 yıl önce Kerbela’da olduğu gibi, haksızlığa karşı direnişin yanında olduğumuzu gösteriyor. Aşurede olduğu gibi hepimizin farklılıkları olabilir. Ama önemli olan, bu güzel vatanda, Cumhuriyet altında, Büyük Atatürk’ün ilkeleri ışığında hep birlikte geleceğe umutla bakabilmektir” dedi. Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kırsal kalkınmaya verdiği destekleri de hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bundan 15 yıl önce Bornovamızın içinden çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İzmir’in önüne yerelde kalkınma hedefini koyarak özellikle tarımın ve kırsal bölgelerin gelişmesi için çok önemli projeler ortaya koydu. Bu bakış açısı ve ilkeler bugün ülkemizin bulunduğu ekonomik noktada bir umut ışığı olmuştur. Bizi kırmayıp Gökderemize geldiği için kendisine teşekürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Gökdere’de olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, “Kerbela’dan sonra pek çok katliam yaşandı. Anadolu’da da katliamlar yaşandı. Bunu kimler yapıyor. Esas soru bu. Bunu ülkeyi yönetenler yapıyor. Bizleri ayrıştıranlar yapıyor. Ayrıştırarak yönetmek isteyenler yapıyor. Ancak bizler bu kötü gidişe, bu adil olmayan gidişe fırsat vermeyeceğiz, dur diyeceğiz. Bütün çabamız, bütün gayretimiz bunun içindir” dedi. “Belediye başkanları olarak yol yapacağız, su götüreceğiz, tabi ki bu hizmetleri yapacağız. Ama ülkemizi de düşüneceğiz” diyen Başkan Kocaoğlu, “Suyumuzun, toprağımızın böceğimizin kıymetini bilerek kenti yöneteceğiz. İnsanımızı ayırmayacağız. Aşuremiz hayırlı olsun” dedi.