Bornova Belediyesi yeni park yapımı ve yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 526 park ve 1 milyon 851 bin metrekare yeşil alan Bornovalılara hizmet veriyor. Bu yıl içinde 15 yeni park daha tamamlanırken 50 park da yenileniyor. Yapılan çalışmalarla Bornova’da kişi başına yeşil miktarı 9.3 metrekareyi aştı.

Bu kapsamda Bornova Belediyesi, Koşukavak Mahallesi’ne de Kasım Tanyeri Parkı’nı kazandırdı. 600 bin liralık kamulaştırma yapılarak tamamlanan 800 metrekarelik parkta çocuk oyun alanları kauçuk zeminle kaplandı.

Bornova Belediyesi, Koşukavak Mahallesi’nde vatandaşların isteği doğrultusunda önce 600 bin liralık kamulaştırma yaptı. Daha sonra da bu alan üzerinde mahalleye 800 metrekarelik park kazandırdı. Ziyapaşa Caddesi ile Fazılpaşa Caddesi kesişiminde bulunan Kasım Tanyeri Parkı önemli bir yeşil ihtiyacını karşıladı. Fırça çalısı, kuş dili ve top akasya türleri ile bitkisel düzenleme yapılırken çok sayıda bank da yerleştirildi. Çocuk oyun alanı etrafında güvenlik amaçlı korkuluk da yapıldı.

Bornova’daki park sayısı bu yıl içinde yapılan çalışmalarla 526’dan 541’e çıkacak. Bornovalılar 1 milyon 851 bin metrekare yeşil alandan yararlanıyor. Bu yıl içinde 15 yeni park tamamlanırken 50 park da yenileniyor.Yapılan çalışmalarla Bornova’daki yeşil miktarı 9.3 metrekareyi aştı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Koşukavak Mahallesi’nin ilk muhtarı Kasım Tanyeri’nin adını taşıyan parkın vatandaşların istekleri doğrultusunda projelendirildiğini belirterek, “İlçemizde 526 park ve yeşil alanımız var. Bunların bakımlarını düzenli olarak yaparken bir yandan da iyileştirmeye ihtiyaç duyulan parklarımızı ele alıyoruz. Parklarımızı geliştirip Bornovalılar için daha cazip alanlar haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.