Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte Ramazan Ayı boyunca her gün düzenlediği iftar yemeklerine katkı koyan hayırseverler, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde kurulan Dostluk Sofrası’nda biraraya geldi. Kadir Gecesi’ne özel olarak verilen iftar yemeğine; CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Atila Sertel, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, iftar soflarına katkıda bulunan hayırseverler, Şehit ve Gazi Dernekleri Başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ramazan Ayı boyunca Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle kurdukları iftar sofralarına katkı koyan hayırseverlere teşekkür ederek, “Bir ay boyunca vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, hayırseverlerimizle Dostluk Sofralarımızda buluştuk. Çok güzel bir Ramazan geçirdik. Şimdi de bin aydan daha hayırlı olan bir gecedeyiz. Hepinizin Kadir gecesi kutlu, duaları kabul olsun. Ramazan’ın birlik içinde geçirdik. Ülke olarak hep birlikte birlik, beraberlik, barış ve huzur içinde yaşayalım” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kentin en eski yerleşim biriminde 8500 yıllık bir alanda yapılan iftarın anlamına dikkat çekerek, “Sevgi ve hoşgörü bizim kültürümüzün en temel değerleri. Kadir Gecenizi kutluyorum. Başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere iftar sofralarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu ülkede kardeşçe ve özgürce barış içinde yaşamak için çalıştıklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, “Bu vatan, bu topraklar hepimizin. Kardeşçe bir yaşam için çaba harcamalıyız. Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi.

olgun

47E BİNE ULAŞTI


Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak da Bornova Belediyesi ile 4 yıl önce protokol imzaladıklarını belirterek, “İlk yıl Ramazan Ayı’nda 27 bin kişilik iftar sofraları kurduk. Bu rakam her geçen gün arttı. Bu yıl 47 bine ulaşmayı hedefliyoruz. Bize her türlü desteği veren Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, Dostluk Sofralarına katkı koyan hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.

KÜÇÜKPARK'TA SAHUR BULUŞMASI


Bornova Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca, kentin birçok noktasında kurduğu Dostluk Sofraları sahur yemeğiyle taçlandı. Küçük Park’ta düzenlenen sahur yemeğine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, bürokratlar olmak üzere birçok Bornovalı katıldı. Küçük Park Sevgi Yolu Esnaf Dayanışma Derneği ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yemekte kahvaltı ve çorba dağıtıldı.

Başkan Atila, Ramazan’ın paylaşmak olduğunu ve düzenledikleri iftar yemekleriyle binlerce Bornovalı ile gönül sofralarında buluştuklarını vurguladı. Zor günlerin ancak birlik ve beraberlikle atlatılabildiğinin altını çizen Atila, Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi.