Smyrna Go Turnuvası, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 66 oyuncunun katıldığı turnuvada, Ulaş Ören’in şampiyon oldu.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Go Oyuncuları ve Ege Üniversitesi Go Topluluğu ile birlikte düzenlediği Smyrna Go Turnuvası, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşti. İki gün süren organizasyonda en küçüğü 12, en büyüğü 60 yaşında olmak üzere 66 oyuncu mücadele etti. Ulaş Ören’in şampiyon olduğu Turnuva’da, Altan Kumtay ikinci, Hataycan Özgür üçüncü oldu.

Nasıl oynanır?

Tahta üzerinde oynanan iki kişilik bir strateji oyunudur. Çin kökenli olmasıyla birlikte bütün Doğu Asya'da tanınır ve oynanır. Oyunda siyah ve beyaz renklerdeki küçük ve yuvarlak taşlar kullanılır. Oyun, sırası gelen oyuncunun kendi taşını oyun tahtasındaki mümkün olan bir yere yerleştirmesi ile oynanır. Tahtaya konulan taşlar esir alınmadığı müddetçe oyun sonuna kadar hareket etmezler. Tüm taşlar aynı değere sahiptir ancak birbirleri arasındaki stratejik konum oyunun yapısını belirler. Oyun sonunda en çok alana sahip olan oyuncu oyunu kazanmış olur.