Bornova Belediyesi, 2017 yılını düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiriyor. Kültür Müdürlüğü tarafından 6 ay içinde toplamda 90 bin 176 kişinin katılım gösterdiği 178 etkinlik düzenledi. Ramazan programları, konser, bayram etkinlikleri, festival ve şenlikler gibi etkinliklerle toplumun her kesimine hitap edildi. Ayrıca eğitim alanında da hobi kurslarından bilim kamplarına kadar bir çok konuda düzenlenen kurslardan 16 bin 446 kişi yararlandı

Bornova Belediyesi, yaptığı fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2017 yılının ilk yarısında pek çok konser, yarışma, festival ve sergi vatandaşlarla buluşurken, Bornova’nın kültür kenti kimliğini de ortaya koyuldu. Bunun yanında düzenlenen söyleşi ve panellerde alanlarında uzman isimler Bornovalılarla buluştu. İlk 6 ay içinde 90 bin 176 kişinin katıldığı 178 etkinlik düzenlendi. Eğitim alanında da hız kesmeyen Bornova Belediyesi, düzenlediği kurslardan ise 16 bin 446 kişi yararlandı.

Kursiyer etkinlikleri sergilendi

Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yüzlerce Bornovalı, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Bale, keman, piyano, klarnet ve bağlama eğitimi alan kursiyerleri kurs süresince öğrendiklerini ailelerininin karşısında ortaya koydu. Kurslardan yararlanan 12 bin 823 kişi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu ve Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ki etkinliklerle beğeni topladı.

Ayrıca Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim kurslarından binlerce Bornovalı öğrenci yararlandı. Genç Kaşifler Bilim Evi 7 etkinliğe ev sahipliği yaparken, verilen eğitimlerden 2 bin 598 öğrenci faydalandı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’n de verilen eğitimlerinden ise 1.025 genç yararlandı. Merkez içinde düzenlenen etkinlik sayısı 12 oldu.

Kültür yerleri Ziyaretçileri artıyor

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi içerisinde bulunan ve dünyanın tarihini anlatan Fosil Bilim Sergi Salonu’nu 6 ay içinde bin 568 kişi ziyaret etti. İzmir’de ilk yaşamın 8 bin 500 yıl önce Bornova’da başladığını kanıtlayan kalıntıların bulunduğu Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne ise 11 bin 68 ziyaret gerçekleşti. Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ilk baktığı yer olan Belkahve ‘da belediye tarafından hizmete açılan Ata Anı Evi’ne de 3 bin 206 ziyaret yapıldı.

Bornova Kiraz Festivali’nin dördüncü yılı

Bornova Belediyesi’nin Kiraz Festivali dördüncü yılında da büyük ilgi gördü. Bornova’da en çok kiraz üretilen bölgelerden biri olan Beşyol Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ne binlerce İzmirli katılarak üreticiye destek oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere ödülleri verilirken, festival sayesinde üreticiler dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı da buldu.

Uçurtmalar Bornova’da havalandı

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uçurtma Şenliği, İzmirlileri buluşturdu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki etkinliğe 20 binin üzerinde İzmirli katıldı. Çocuklar, hem aileleriyle piknik havasında eğlenceli bir gün geçirdi hem de Bornova Belediyesi’nin ücretsiz olarak dağıttığı ay yıldızlı uçurtmaları gökyüzünde dalgalandırmanın coşksunu yaşadı.

Bornova’da binler konserlerde buluştu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’n de TRT Sanatçısı Havva Karakaş konseri düzenlendi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı, Cumhuriyet Meydanı’nda “Sarı saçlım, mavi gözlüm” türküsü ile tanıdığımız Faruk Demir’in sahne aldığı konserle kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ise Bornova’daki okullarla işbirliği yapılarak oluşturulan 550 kişilik dev çocuk korosu, Barış Manço şarkılarını Kurtalan Ekspres eşliğinde Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda söyledi.

Mayıs ayında baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Kibariye konseriyle şenlenirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında da Bornova Cumhuriyet Meydanı Haluk Levent Konseri’ne ev sahipliği yaptı. Konserde son dönemlerde dillerden düşmeyen İzmir Marşı’nı Meydan’ı dolduran binlerce İzmirli hep bir ağızdan söyledi.

Bornova şarkısını buldu

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Bornova’nın Şarkıları Beste Yarışması yapıldı. Ege Üniversitesi MÖTBE Salonu’nda yapılan ve 38 eserin katıldığı yarışmada bestesini Uğur Sayınbatur’ın yaptığı, sözlerini İdil İve Ünal’ın yazdığı ve Sedat Yüce’nin seslendirdiği “Bornovalı olmak var ya” şarkısı birinci oldu.

Bornova’da “Kitap Şenliği”

Bornova Belediyesi kütüphane haftası kapsamında, Büyükpark’ta “İnsan Heryerde Okur” temasıyla Kitap Şenliği düzenledi. Türkiye’nin tüm illerindeki ortak etkinlikle eş zamanlı olarak saat 12.30 ile 13.00 arasında vatandaşlar kitap okudu. Etkinliğe Büyükpark balonlarla süslanirken, çocuklar kitap okuyup dilek ağaçlarının dallarına düşüncelerini yazdıkları kağıtları astı.

Mutfak Atölyesi meslek sahibi yapıyor

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, bir yandan meslek edindirme kurslarıyla aşçı ve pasta ustaları yetiştirirken bir yandan da hobi olarak yemek pişirmeyi öğrenmek ve kendini bu alanda yetiştirmek isteyenler için çok özel kurslar düzenliyor. Bu kapsamda Evka-3’teki Mutfak Atölyesi’nde aşçılık ve pastacılık kursu düzenleniyor.

Ramazanayı kumpanyalarla renklendi

Bornova Beledisi tarafından Ramazan ayı boyunca ilçenin değişik yerlerinde sergilenen Ramazan Kumpanyası, geleneksel eğlenceleri Bornovalılarla buluşturdu. Düzenlenen iftar yameklerinin ardından meddah gösterileri ile renklenen ramazan geceleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Pınarbaşı’na Pınar Kafe

Kentin dört bir yanında vatandaşların keyifle zaman geçirebileceği mekanlar yaratan Bornova Belediyesi, Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe, Diyet Kafe ve Çınar Evi’nin ardından Pınar Kafe’yi hizmete açtı. Pınarbaşı’nda tamamen yenilenen Çamlık Parkı’nın içerisinde bulunan kafe Kızlar Kahvesi konseptiyle hazırlandı.

Küçük Park’ta eğlenceli hayat

Bornova Belediyesi, İzmir’in yaşayan merkezlerinden biri olan ve neredeyse 24 saat aktivitenin son bulmadığı Küçükpark’ta bir çok aktivite düzenliyor. Özellikle gençlerin uğrak yeri olan ve yenilenen Küçükpark’ta Dünya Şiir Günü, Dünya Roman Günü ve aralıklı olarak düzenlenen dans gösterileri ile vatandaşların keyifli zaman geçirmesi sağlanıyor.

Gençler için çalışmalar

İlçede bulunan 2 üniversite ile gençlerin yaşam merkezlerinden biri olan Bornova’da gençlere yönelik olarakta bir çok etkinlik düzenleniyor. Go turnovası, retrofest, Gençlik pazarı ve hip-hop dans yarışması gibi etkinliklerin yanında düzenli aralıklarla gençlik toplantıları da düzenleniyor. Toplantılarda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile biraraya gelen gençler, istek, fikir ve düşüncelerini paylaşma olanağı da buluyor.