Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Bornova’nın Şarkıları” yarışmasının ikincisi başlıyor. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen yarışma bu sene Pop, Rock ve Pop-Rock türlerinde gerçekleşecek. Bornova’yı tanıtan, Bornovalı olma ruhunu pekiştiren ve Bornova’nın dokusunu müzikle anlatmayı amaçlayan yarışmaya her yaştan vatandaş katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 1 Haziran 2018.

Bornova Belediyesi’nin kent bilincini geliştirmek ve Bornova’yı anlatan ölümsüz eserler ortaya çıkarmak amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği “Bornova’nın Şarkıları” yarışmasının ikincisi başlıyor. 1 Haziran 2018 saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek olan yarışma bu sene Pop, Rock ve Pop-Rock türünde düzenleniyor. Yarışmacıların en fazla 2 eser ile katılabileceği yarışmaya gönderilen şarkının/şarkıların, seslendirilmemiş, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması gerekiyor.

Her yaştan besteci, söz yazarı ve aranjörün katılabileceği Bornova’nın Şarkıları yarışmasında birinci olan eser 8 bin Türk Lirası ödül kazanırken, ikinci 5 bin, üçüncüye ise 3 bin Türk Lirası kazanacak. Dereceye giren eserlere plakette verilecek olan yarışmada Jüri Özel Ödülü olarak da bin Türk Lirası verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen besteciler eserlerini Fevzi Çakmak Caddesi No:32’de bulunan Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’na teslim edebilecek. Katılımcılar, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi için www.bornova.bel.tr internet adresini ziyaret edebilirler.

Bornova’nın tarihi, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir kent olduğuna vurgu yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Bornova’nın değerlerini tanıtmak, bu değerleri ölümsüzleştirmek istiyoruz. “Bornovalı Olma” ruhunu pekiştirmek için müziğin büyüsünden faydalanacağız. Bu kapsamda düzenlediğimiz şarkı yarışmasına tüm bestecileri davet ediyor ve katılacak herkese başarılar diliyorum” dedi.