Bornova Belediyesi Atatürk Mahallesi'nde ki baz istasyonu tepkilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bornovo belediyesinin açıklamasında ;
"Bornova Belediyesi , özellikle çocuklarımızın sağlığı için oyun alanlarına yakın bölgelerde baz istasyonu kurulumunu uygun bulmamaktadır.

Tepkilere yol açan baz istasyonu; İlçemiz Atatürk Mahallesi 908 Sokakta yer alan Bialystok Dostluk Parkı yan parselindeki Karayolları Kamulaştırma Sınırı içinde yer almaktadır. Baz istasyonlarının kurulması ile ilgili yetki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndadır. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 9.Maddesi uyarınca; kamuya ait umumi hizmet alanları ile ilgili idarelerin tasarrufu altındaki yol, otopark, yaya bölgesi gibi yerlerde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun uygun görüşü alınmak suretiyle yapı ruhsatı ve imar planı aranmaksızın elektronik haberleşme istasyonu kurulabileceği belirtilmektedir.

Vatandaşlarımızın rahatsızlığı nedeniyle Bornova Belediyemizce konuyla ilgili araştırma başlatılmış ilgili ve yetkili kurumlara gerekli yazılar yazılmıştır. Bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden ve Bilge Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yazdığımız yazılara henüz cevap verilmemiştir. Vatandaşlarımızın rahatsız olduğu baz istasyonları konusundaki hassasiyetimiz en üst noktadadır.

Yetki ve sorumluluğumuzda olsun ya da olmasın hemşerilerimizin rahatsız olduğu her konu ilgi alanımızdadır. Atatürk Mahallesi’ndeki baz istasyonu konusunun da son aşamaya kadar takipçi olunacaktır." denildi.