URBANREC Projesi kapsamında büyük hacimli evsel atıkları ekonomik değeri olan geri dönüşüm ürünlerine dönüştüren sistemi hayata geçiren Bornova Belediyesi, ilçede bulunan ilkokul ve ortaokullara çevre eğitimi veriyor.

Atıkların kaynağında ayrı toplanmasının öneminin vurgulandığı eğitimlerde okullara çocuklar için özel olarak tasarlanan eğlenceli geri dönüşüm kutuları da dağıtılıyor.

Bornova Belediyesi, katı atıklar ve geri dönüşüm konusunda hazırladığı URBANREC projesi kapsamında okullarda eğitim veriyor. Avrupa'dan hibe kredi alınarak hayata geçirilen projede kentsel büyük hacimli atıkların katma değeri yüksek ürünlere geri dönüşümünde yeni yöntemler geliştiriliyor. Atıkların geri dönüşümü, yeniden kullanılması ve onarılması konusunda da ilçede bulunan ilkokul ve ortaokullara eğitim veriliyor.

Mayıs ayı içinde başlayan etkinlikler kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10 devlet okulnda çocuklara çevre konusunda eğitim verildi. 'Çevre nedir?', 'Atık türleri neledir ve nasıl toplanır?', 'Çevreye verdiği zararlar nelerdir?', 'Katı atıklar belediyelere nasıl ulaştırılır?' gibi konularda çocuklar biliçlendirildi.

Ayrıca Bornova Belediyesi proje kapsamında hazırlattığı geri dönüşüm kutularını da okullara dağıtıyor. Atık türlerine göre 3 farklı renkte olan kutuların yanında çocukların eğlenerek çevreciliği öğreneceği basketbol potalı pet şişe toplama kafesleri de bulunuyor.