Bornova Belediyesi tarafından çevreye duyarlı gençler yetiştirmek, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm bilincini oluşturmak adına düzenlenen ortaokullar arası Bitkisel Atık Yağ toplama yarışması başladı. İlçe genelindeki tüm ortaokullara açık olan yarışmada okullar 18 Mayıs 2018 tarihine kadar firmaya teslim ettikleri yağların belgeleri ile başvuru yapabilecekler.

Bornova Belediyesi, bir litresi bir milyon litre doğal su kaynağını kirleten bitkisel atık yağları toplamak ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda çocukların çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek amacıyla Ortaokullar Arası Bitkisel Atık Yağ toplama yarışması düzenledi.
Yarışma ile ücretsiz olarak toplanan atık yağlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans almış firmalar tarafından Biodizel ve Bioelektriğe dönüşümü sağlanacaktır.

İlçe genelinde bulunan ortaokullar için düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen kurumlar 18 Mayıs 2018 tarihine kadar topladıkları yağları atık yağ toplama firmalarına teslim etmiş olarak belediyeye müracat edecek. Yarışmanın sonuçları Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek olan Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıklanacak.
Yarışmada birinci olan okula masa tenisi ve raket seti, ikinci okula ikişer adet futbol, basketbol ve voleybol topu, üçüncü okula ise üç takım Badminton seti hediye edilecek.

Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanyaya katılmak isteyen okullar, 999 29 29 numaralı telefondan 2204 ya da 2208 dahili hatları arayarak ya da ‘www.bornova.bel.tr’ adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.