Sokakta yaşayan hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlamak için çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, onların sahiplendirilmesi konusunda da Türkiye’ye örnek bir hizmet sunuyor. Işıkkent Hayvan Barınağı, çocuklara hayvan sevgisi ve birlikte yaşama bilinci kazandırmak amacıyla haftanın dört günü öğrencileri ağırlıyor.

 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de küçük misafirlerini ağırlayan barınak, çocukların köpekleri yakından tanımasına fırsat sağlayarak hayvan sevgisini aşılamaya çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Dünya Hayvanları Koruma Günü boyunca barınağı ziyaret eden 240 öğrenciye mahallelerindeki hayvan dostlarına vermeleri için köpek maması de hediye etti.

Ağaç yaşken eğilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Işıkkent Hayvan Barınağı’nı ziyaret eden öğrenciler, barınaktaki hayvanları besliyor ve bir süre burada zaman geçirerek barınak görevlilerinden bilgi alıyor. Barınakta küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisinin oluşturulmasının önemine değinilirken, öğrencilere bilinçli hayvan sahibi olunması, hayvan sevgisi, hayvan besleme ve hastalıkları konusunda uzman veteriner hekimler tarafından bilgi veriliyor ve çocukların hayvanları yakından tanıması sağlanıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca ilköğretim, öğrencilerinden oluşan 25’şer kişilik grupları haftanın dört günü (pazartesi, salı, çarşamba, perşembe) okullarından otobüslerle alarak Işıkkent Hayvan Bakımevi’ne götürüp gezdiriyor. Bir yıl içerisinde bakım evini ziyaret eden öğrenci sayısı bin 825’i buldu. Öğrencilerin dışında barınağı ziyaret eden kişi sayısı da yılda 6 bin 600’ü buluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son üç yılda sokakta yaşayan bin 906 köpeği sıcak bir yuvaya kavuşturdu.