Haber/Didar DEMİRCİ
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye başkanlığı görevinde geçirdiği 3 yılı değerlendirdi. Efes Selçuk Belediyesi’nin Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları ve Efes Selçuklu vatandaşlar katıldı. Adaylığı döneminde 5 hedef 50 proje ile Efes Selçuk’a bir söz verdiklerini ve bir hayale yola çıktıklarını dile getiren Başkan Sengel, “Her şeye rağmen, hayallerimizi el birliğiyle inşa ediyoruz” dedi. Öte yandan Sengel, Cumhur İttifakı’nın yereldeki temsilcilerini toplantıya davet etmesine karşılık gelmemelerine de dikkat çekerek, belediye meclis toplantılarına bilhassa da faaliyet raporlarının olduğu günlerdeki toplantılara vatandaşların gelmesini beklediğini söyledi.

 

SORUNLARI TEK TEK AŞARAK İLERLİYORUZ

Efes Selçuk Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdiğinde herkesin vazgeçmesi için dil döktüğünü ancak buna rağmen kararlılığını koruduğunu ifade eden Sengel, borç içinde olan, çalışanların maaşlarının bile ödenmediği bir belediyeyi ve Efes Selçuk halkını topyekûn bir mücadele ve akılla bugünlere getirdiğini aktardı. İlçedeki alt yapı sorunlarından, turizme ve tarıma kadar tüm sorunların çözümü için hayata geçirdiği projeleri sıralayan Sengel, “Söz verdiğimiz gibi 5 Hedef 50 Proje ile sorunları tek tek aşarak ilerliyoruz” sözlerini kaydetti. Efes Selçuk için önemli olan iki konunun tarım ve turizm olduğunu dile getiren Sengel, seçim kampanyasındaki vadettiği ‘5 Hedef 50 Proje’ kapsamında hayata geçirdiği uygulamaları hatırlatarak; Çevre ve Şehircilik, Yerelde Kalkınma, Sosyal Politikalar, Kültür-Sanat-Spor ve Katılım ve Demokrasi hedefiyle çıktıkları yolda bugün bambaşka bir Efes Selçuk olduğunu vurguladı.
 

HASTANE DEFTERİ KAPANDI

Efes Selçuk’ta tam teşekküllü bir hastane olmadığı için vatandaşları Aydın’a ve İzmir’e düzenli olarak götürdüklerini dile getiren Sengel, “Hastane ile ilgili olan tüm mevzuların hepsini halkımızı çok iyi bilir. Miting alanlarında kanıtlarıyla çözdüğümü düşünüyorum. Efes Selçuk Belediyesi, hastane projesini 2 yıl önce bitirdi, Efes Selçuk Belediye Başkanı mitingde şunu demişti; doğru yerin şu çukur olduğunu düşünmüyoruz, doğru yeri biliyoruz. Efes Selçuk’a tam teşekküllü hastane şart. Ne olursa olsun hastanenin yapılması için bu konuyu siyasete malzeme etmeyeceğim dedim. Ruhsata imzamı attım. Ama daha önce 1/1000’lik planlarının değişmesi gerekiyordu, sadece bu hastanenin parseli için onay verdim. Projeyi tamamladık, hastaneyi de ilgililer yapar diye düşünüyorum” diye konuştu. Ayrıca hastane projesinin tamamlanmasına ve inşaat ruhsatına imza atmasına karşılık ihale sürecinin ekonomik sebeplerden dolayı tamamlanamadığına değinen Sengel, “Daha hala ihale tarihi yok. Mutlaka yapılmalı. Efes Selçuk Belediyesi’nde hastane sorunu defteri kapandı” dedi.
 

PAMUCAK YEŞİLLENECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının Pamucak Sahilinde yürüttüğü kanal projesinin iki tarafında da önemli projeler hayata geçirmek için ihaleye girdiklerini müjdeleyen Sengel, projelerin tamamlanmasının ardından Efes Selçukluların rahat bir nefes alacağını belirtti. Projenin gelecek projelerinden biri olduğunu ve Pamucak’ın çok kıymetli olduğunu vurgulayan Sengel, kanalın etrafında yerleştirecekleri 5 büfenin yanı sıra 70 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı oluşturacaklarını duyurdu. Kanalın sol tarafında yer alacak olan 70 bin metrekarelik Pamucak Rekreasyon alanına geçtiğimiz gün 7 çeşit toplam 400 ağaç diktiklerini ifade eden Sengel, alanda ayrıca amfi tiyatro, park alanı, spor tesisi gibi önemli noktaların olacağını aktardı. Öte yandan PTT Altı olarak bilinen bölgedeki yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sengel, eski hal binalarının bulunduğu alana İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte projelendirdikleri kültür merkezi ve spor tesisi projesinin haziran ayı sonunda tamamlanacağını duyurdu. Sengel, “Toplam kullanım alanı 1734 metrekare olacak olan, 510 seyirci kapasiteli gösteri salonu, 5 adet dükkan ve 1 adet kafeteryadan oluşan yeni kültür merkezimizin projesini teslim aldık. Efes Selçuk’a yakışır bir kültür merkezi olacak” dedi.