Balçova’da sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın her alanında var olan kadınlar, kentin dinamik gücü Balçova Belediyesi’nde de söz sahibiler. Türkiye’de oransal olarak en fazla kadın personele sahip Belediyelerin başında gelen Balçova’da kadın personel ile bir araya gelen Başkan Mehmet Ali Çalkaya “başarımızın kaynağı sizlersiniz” diyerek teşekkür etti.

Gelişmiş ve demokratik toplumlarda en belirleyici özelliklerin başında gelen kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayatın içinde yer almaları İzmir’in Balçova ilçesinde hayatın her alanda hissediliyor. Siyasi partilerin başkanlıklarınadan işletmeciliğe, kooperatif kuruculuğundan sivil toplum örgütü başkalığına kadar birçok alanda Balçovalı kadınların sözü geçiyor. Balçova’da başarıdan başarıya koşan kadınlar, ilçenin dinamik gücü Balçova Belediyesi’nde de söz sahibi. Türkiye genelinde kadın belediye meclis üyelerinin oranı % 10 iken bu oran Balçova’da % 37. Kadın belediye personel sayısında da Balçova’nın farkı ortaya çıkıyor. Ankara’da % 21, Şanlıurfa’da %3, Ordu ve Muğla’da %14 olan kadın belediye personel sayısı Balçova’da %38 oranında. Balçova Belediyesi’ndeki kadın yöneticileri oranı ise % 50 rakamına ulaşıyor.

Balçova’da kadınların hayatın her alanında başarılı olmasından gurur duyduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Kadınların bu başarısında 15 yıl önce kurduğumuz Semtevleri’nin önemli bir payı olduğuna inanıyorum. Semtevleri’nin kadına, demokrasiye, üretime değer veren anlayışı ile kadınlar istedikleri başarılara erkeklerin lütfu olmadan ulaşabileceklerini fark ettiler. Balçova gibi az nüfuslu bir ilçede neredeyse tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarının kadın olması bu farkındalığın ve mücadelenin bir sonucudur. 15 yıldır sürdürdüğümüz belediye yönetimin de başarılı olması ve %70’lere varan oy oranımızın sırrı, kadın çalışanlarımızın bu bakış açısına sahip olmasıdır.