Her canlının yaşam hakkına saygıyla yaklaşan ve ‘Daha yaşanabilir bir Buca’ için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, ilçede yaşayan sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturmak için seferber oldu. Sokak hayvanlarının bakım ve aşılamasını aralıksız olarak sürdüren Buca Belediyesi, bugüne kadar 894 sokak hayvanını sahiplendirip, sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Son teknoloji ile donatılmış Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuran hayvan severler sokağın zor şartlarında yaşam sürmeye çalışan kedi ve köpekleri ailelerine katıp, sevgiyle kucaklamanın mutluluğunu yaşıyor. Can dostlarının ilk aşılamalarını yaptıktan sonra ailelerine teslim eden Merkez, sahiplendirilen yavrular 7-8 aylık olunca kısırlaştırma işlemini de ücretsiz yapıyor.
Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatarak geçtiğimiz yıl hizmete açtığı ve her geçen gün geliştirip, yeni işlevler kazandırarak, hizmet kalitesini yükselttiği ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ ile sahipsiz can dostlarına kucak açıyor. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tınaztepe mevkiinde konumlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, röntgen, ultrason, tahlil laboratuvarı ve tam teşekküllü hayvan ambulansı ile hizmet veriyor.
Sokağın zor şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının aşılamadan kısırlaştırmaya, operasyonlardan yoğun bakım hizmetine kadar her türlü ihtiyacını karşılayan Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, can dostlarını sevgi dolu sıcak yuvalarına kavuşturmak için de yoğun mesai harcıyor.
Merkezde aşılaması, tedavisi ve kısırlaştırması yapılan can dostu kedi ve köpekleri sahiplenmek isteyen Bucalılar, Rehabilitasyon Merkezi’ne akın ediyor. Merkez bu güne kadar 894 sokak hayvanını sahiplendirme başarısı gösterdi. Merkezin ‘Sahiplendirme’ bölümünde can dostlarıyla oynayıp zaman geçiren hayvan sever Bucalılar, ailelerinin yeni fertleriyle evlerinin yolunu tutuyorlar.
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sahiplendirdiği sokak hayvanlarının ilk bakım ve aşılamasını da ücretsiz olarak karşılayarak hayvan severlere destek sağlanırken, yavru olarak sahiplendirilen can dostları 7-8 aylık olduğunda talep halinde ücretsiz kısırlaştırılıyor.