Ayvalık’ta yol yapım ve onarım seferberliği ile yılların eksikliğini tamamlayan Ayvalık Belediyesi, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda onarım ve taş döşeme faaliyetlerini sürdürüyor. Kent yollarının yüzde 70’ini tamamladıklarını kaydeden Başkan Rahmi Gençer, “Bir yıl içinde sıkıntılı bölgeleri de yaptığımızda Ayvalık’ta yol sorunu kalmayacak” dedi.

5 yılda, kentsel sit alanı içinde 72 bin 600 metre kare granit zar taşı döşeyen Ayvalık Belediyesi, kentin tüm mahallelerindeki ihtiyaçları tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri (BASKİ)  ile UEDAŞ sorumluluğundaki alt yapı çalışması sırasında bozulan yollar, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından zar taşı döşeme çalışmasıyla tekrar düzenleniyor. Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; müdürlüğe bağlı 9 ekip, Ayvalık’ın Hamdibey, Sakarya, Ali Çetinkaya ve 150 Evler Mahalleleri ile Cunda Adası eski ve yeni yol, Lale Adası, Sarımsaklı’da onarım çalışması yapıyor.

9 NOKTADA EŞ ZAMANLI ONARIM

Geçtiğimiz hafta Ali Çetinkaya ve 150 Evler Mahalleleri ile başlayan çalışmalar, Hamdibey Mahallesinin yanı sıra Sakarya Mahallesi’nde Avcılar Kulübü yakınında, Kipa AVM karşısı ve Kıvanç Sarlıcalı Okulu çevresinde, Sarımsaklı’da Temizel Otel karşısı ve Sefaköy villaları, Cunda Adası’nda eski yol, değirmenler çevresinde sürdürülüyor. Ekipler, 13 Nisan, Sefa Caddesi ve Kırcalar Köyünde de alt yapı onarımları nedeniyle bozulan yolları onarıyor. Ayvalık yollarındaki sorunları çözmek amacıyla 5 yıldır ciddi adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, program dâhilinde onarım gereken tüm yollarda gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etti. Başkan Gençer, “İlçemizde alt yapı çalışmaları yapılan ve zarar gören güzergâhlarda gerekli onarım çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. İlçemizde bozuk yol onarım ve yenileme çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Sıkıntılı mahallelerimizi biliyoruz. Kentimizin yollarının yüzde 70’ini tamamladık. İnşallah önümüzdeki dönem Ayvalık’ta sadece yol yapacağım. 900 bin metre kare yol yaptık, yetişemedik. Bir yıl içinde sıkıntılı bölgeleri de yaptığımızda Ayvalık’ta yol sorunu kalmayacak. Daha sonra hali hazırda olup yeniden yapılması gereken yollarımızı yapacağız” dedi.