Menemen gönüllülerinden, yerel hayvan koruma görevlisi Elif Badak şunları aktardı:

“Veni Vidi Göz Grubu ile 20 Mart 2022 tarihinde tanıştık. Hafta içi mesai yapıp hafta sonları da farklı şehirlerde kötü olan bölgelerde besleme etkinliği yapıyor ve yüzlerce canı doyuruyorlar. Bizler İzmir’in en kötü bölgelerinden birinde, Menemen’de kırsal alan ve yerleşim birimlerinde gönüllülük esası ile hayvanların sesi olmaya çalışan birkaç bireysel gönüllüyüz. Veni Vidi Göz Grubu da zaman zaman besleme çalışmalarımıza destek veriyor. 

Bunun yanı sıra korumaya aldığımız 44 sözde yasak ırka pet oteli ve pansiyonlarda baktırıyoruz. Omuzlarımızdaki yük bizi aşağıya çekerken Veni Vidi Göz Grup bir kez daha yükümüzü aldı ve 30 koli mama bağışı yaptı. Sevgili Dr. Özer Kavalcıoğlu, Dr. Ufuk Akçıl ve Ferhat Kentaç’ın varlığı umudumuzu yeşertiyor. Öyle bir zamanda elimizden tuttular ki, en dibi gördüğümüz bir anda. Veni Vidi Göz Grubu sadece profesyonel meslek hayatında değil hayata bakışlarında da en iyisi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

HAYVAN DOSTU KURUM

Veni Vidi Göz Grubu sadece İzmir’de değil Türkiye’nin birçok bölgesinde sokak hayvanları için sürekliliği olan projeler yapıyor. Bu projelerin sorumlusu olan Veni Vidi Göz Grubu Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Uzmanı Ferhat Kentaç ise şunları söyledi:

“Projemiz İstanbul’da başladı. 18 bin paket mama dağıtımı yaptık. Doktorlarımızdan Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu çok hayvanseverdir ve onun sevgisi tüm kuruma aşılandı diyebiliriz. Sokak hayvanlarını sahiplenen, düzenli olarak mama dağıtımına gelen doktorlarımız ve ekip arkadaşlarımız var. 

İstanbul ile başladık ve şu an hem merkezlerimizin olduğu İzmir, Bursa, Sakarya, Antalya’da hem de elimizden geldiğince Türkiye’nin diğer bölgelerine mama yardımları yapıyoruz. 

Ayrıca hastanelerimize gelen hayvansever hastalarımıza da özel mama paketleri yaptırdık. İstedikleri takdirde hediye ediyoruz. Özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Her merkezimizin önüne yaz ve kış için kulübeler koydurduk. Belediyelerle işbirlikleri yaptık. Aslında bu çalışmaları sadece bir sosyal sorumluluk projesi olarak değil, devamlılık arz etmesi gereken bir çalışma olarak görüyoruz. İzmir özelinde de aynı şekilde mama dağıtımımız sürüyor. Elif hanımla da mama dağıtımında tanıştık. İzmir’de ihtiyaç olan noktalara stoğumuz elverdiği ölçüde mama yardımına devam edeceğiz.”