Haber / Özge Günerken

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Lavanta ve Ekinezya Hasat Şenliği’nde açılan stantlarda lavanta ve lavantalı ürünlerin yanı sıra kadın üreticilerin ürünleri ve yöresel yiyecekler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Şenlikte Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) de stant açarak, hem hayvan hakları konusundaki çalışmalarını tanıtıp farkındalık yarattı hem de bakımevindeki sahipsiz can dostlar için yeni yuvalar aradı. Etkinlik sayesinde bir minik patili dost ömürlük yuvasına ve yeni ailesine kavuştu.

SATIN ALMA SAHİPLEN

SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, “Seferihisar Belediyemizce düzenlenen Lavanta Hasatı Şenliği’nde standımızı CHP önceki dönem milletvekilimiz Musa Çam, Seferihisar CHP ilçe başkanı, Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin, belediye meclis üyeleri, İyi Parti Seferihisar ilçe başkanı Kürşat Cebeci ve çok sayıda gönüllümüz ziyaret etti. 

Bakımevinden getirdiğimiz yavru köpek ve kedilerimize yuva bulmak için çabaladık. Bizler sahiplendirmeyi başardığımız canlarımıza denizyıldızı diyoruz. Etkinlikte bir denizyıldızımız oldu. Standımıza bakım evinden götürdüğümüz yavrularımızdan birini yeni yuvasına uğurladık. 8 haftalık dünya tatlısı yavru köpeğimiz şenliğe katılan bir hayvansever tarafından sahiplenildi. Adı da Limon oldu. Hayırlı ve ömürlük olsun, ailesiyle birlikte nice mutlu yıllar geçirsin. 

Buradan da şu çağrımızı yinelemek istiyorum: Lütfen barınakları ziyaret edin. Yüzlerce yuva bekleyen can dostlar var. Sakın satın almayın. Satın alıp sokağa atan, barınaklara terk eden vicdansız insanlardan olmayın.

Yuvasına uğurladığımız garibimizin bu ve sonraki günlerini kalabalıktan ve beton zeminden kurtulmuş, rahat yuvasında uyuyor olduğunu bilmek bizim bu sıcakta tüm yorgunluğumuza, emeklerimize değdi doğrusu” diye konuştu.