Bu sene 150 ayrı sanat etkinliği ile sanatseverlerle buluşan EgeArt Sanat Günleri'nde dört ayrı onur sergisi ile usta sanatçıların eserlerini beğeniye sunacak. Sergilerin ilki açıldı, diğerleri gün sayıyor.

Haber / Gökmen KÜÇÜKTAŞDEMİR

Ege Üniversitesi tarafından “İpek Yolu Sanatçılarını Ege’de Buluşturuyoruz” sloganıyla bu sene yedincisi düzenlenen EgeArt Sanat Günleri, dört ayrı onur sergisi ile sanatın ustalarına saygı çağrısı yapıyor. Onur sergilerinin ilki karikatür sanatının Türkiye’de ve uluslararası platformda ustalarını bir araya getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Galeri Eylül’de gerçekleşen karikatür onur sergisinin açılışını, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan Akpınar ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin birlikte yaptı.

GELENEKSEL TEMALAR

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği ile işbirliği içinde yapılan onur sergisinde 100’ün üzerinde karikatür sanatçısının eseri sergilenirken Nasreddin Hoca Portreleri, Cumhuriyet temalı karikatürler ve İpek Yolu karikatürleri büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; önümüzdeki günlerde pek çok etkinlikte sanatsal işbirliğine imza attıkları Dokuz Eylül Üniversitesi'nde “Ruhun Penceresinden Akademik Yansımalar” konulu bir onur sergisi daha düzenleyeceklerini belirtti. EgeArt Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanı da olan Prof. Dr. Gültekin ayrıca ‘Uluslararası İpek Yolu Karma Onur Sergisi” ve Geleneksel Türk Sanatları alanında “Geleneksel İzler’ onur sergisi düzenleyeceklerini de kaydetti.