Devlet Tiyatrosu sanatçıları Tomris Çetinel ve Şebnem Doğruel İzmir Basın Müzesini ziyaret etti. İGC Başkanı Misket Dikmen'in rehberliğindeki gezide sanatçılar müzeye hayran kaldı.

Haber / Emre DÖKER
Dinçer Sümer'in kaleme aldığı "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı tiyatro eserinin hazırlıklarına başlayan Devlet Tiyatrosu sanatçılar, oyunda geçen mekanları da ziyaret ediyor. Oyunda sık sık adı geçen Basmane Kapılar'da bulunan Ayavukla Kilisesi'ni (Aziz Vukolos Kilisesi) ziyaret eden sanatçılar, kilisenin müştemelatındaki İzmir Basın Müzesi'ni de gezdi. Müzeye hayran kalan sanatçılar "Öldürülen Gazeteciler Odası''nda duygusal anlar yaşadı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Tomris Çetinel ve Şebnem Doğruer'e müzenin kuruluş aşamalarını anlattı ve müzede sergilenen eşyalar hakkında bilgiler verdi.

Anı Defterine yazdılar

Müze anı defterine duygularını dile getiren Tomris Çetinel şunları yazdı: “Ayavukla Kilisesi'ni ziyarete gelmiştim. 'Sandalım Kıyıya Bağlı' oyununda çok geçtiği için merak ettim. Havasını koklamak, oyuna daha bir yakınlaşmak istemiştim. Ama Basın Müzesi sürpriziyle karşılaştım. Geçmişten günümüze aydınlık, sevgi dolu, gerçekleri anlatırken 'Dönen dönsün ben dönmeyeceğim yolumdan' dedikleri için katledilen gazetecileri özlem ve acı ile andım. İçlerinde dostlarım vardı. Sonra daktilolar, kameralar matbaa makinası... Her şey... Sanki zamanda yolculuk yaptım. Bu günü bize armağan eden Misket Dikmen, binlerce teşekkür.”
Şebnem Doğruer de müze anı defterine şu cümlelerle duygularını aktardı: “Yaşadığım kentle bir kez daha gurur duydum. Kah hüzünlendim, kah mutlu oldum. Bu T.C.'nin en güzel basın müzesini gezerken. Emeği geçen, aramızda olan ve artık bize o bilinmeyen evrende el sallayan herkese sonsuz teşekkürler."
Yeni oyunun provalarının 22 Ağustos'ta başlayacağını belirten sanatçılar Ekim sonunda sahnede olacaklarını belirttiler. "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı tiyatro oyununa ve Basın Müzesi'ne İzmirlileri beklediklerini ifade ettiler.
İzmir Basın Müzesi Pazartesi hariç her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.