Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı’ seçildi. Yapılan çalışmalar sayesinde alınan ödül, belediyenin 3 yıl içindeki 3. başarısı oldu

‘Şimdi Sahnede Konak Var’ sözüyle yola çıkan ve üç yılda yüzlerce tiyatro oyununu on binlerce seyirciyle buluşturan Konak Belediyesi, tiyatro sanatına verdiği değerin karşılığını son üç yılda aldığı üç ödülle belgeledi. 2015 yılında Bedia Müvahhit En İyi Yerel Yönetim Ödülü’nü, 2016 yılında ise 10. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda Emek Ödülü’nü alan Konak Belediyesi 2017’nin ilk ödülünü ise Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde aldı. Türkiye genelinde kırka yakın temsilcilik ve aylık beş bin baskı sayısı ile ülkemizde tiyatro sanatının gelişmesine katkı sunan Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ödül töreninde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ‘Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı’ seçildi. Konak Belediyesi, böylelikle son üç yılda üç önemli tiyatro ödülünün sahibi oldu.

ŞENSOY DA UNUTULMADI

Konak Belediyesi İzmir’in kalbi Konak’ın böylesi anlamlı bir ödüle layık görülmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Pekdaş, tiyatro sanatına en büyük payı ayıran belediyelerden biri olduklarını söyledi, “Tiyatroyu her alanda yaşatmak için çaba gösteriyoruz” dedi. Yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketlerinin seçici kurul tarafından değerlendirildiği Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında ayrıca Ana’dolu Tiyatro Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu’na, Yılın Tiyatro Adamı Ödülü Mehmet Özgür’e ve En İyi Tiyatro Hareketi Ödülü de usta sanatçı Ferhan Şensoy’a verildi.

Gol için değil rol için ter döküyorlar

Konak'ta bir sıra dışı çalışma da futbolcuların bir tiyatro oyunu sahneleyecek olması. Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncuları, tiyatroyu yaygınlaştırmak, tiyatroya hiç gitmemiş veya tiyatrodan uzak vatandaşları bu sanat dalıyla tanıştırmak amacıyla belediyenin başlattığı “İzmir Tiyatrosu Projesi” kapsamında sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Provalarını, idman yaptıkları yeşil sahada ve sahnede tiyatro sanatçılarıyla yapan futbolcular, Mayıs ayında Bertolt Brecht'in ünlü eseri Kafkas Tebeşir Dairesi'ni sahneleyecek.