Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sokaklarda dans ettirilen ayıların rehabilitasyonu için kurulan ayı barınağında 81 ayı özgürlüğün tadını çıkarıyor.

ENGİNTürkiye'nin çeşitli yerlerinden toplanan dans ettirilen ayıların bakımı ve rehabilitasyonu için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 1996 yılında kurulan Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'nda yaşayan ayıların sayısı bu yıl 81'e yükseldi.
Dünyada başka bir örneği bulunmayan Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'na geçmişte getirilen 64 ayıdan 2'si yaşamını sürdürüyor. Yıllar önce dansçı ayılar için kurulan barınağa şimdi ise doğada annesiz kalan yavru ayılar getiriliyor. Yaklaşık 100 dekarlık alanda kurulan barınakta 81 ayıya güvenli ve doğal ortamlarına yakın koşullarda bir yaşam ortamı sağlanıyor. Barınakta, ayıların kısırlaştırılması ve tedavileri için gerekli cerrahi müdahalelerin yanı sıra yaşam kalitelerini artırıcı çalışmalar da yapılıyor.

HEPSİNE ÖZEL PROGRAM


Yavru ayıların gelişimlerini düzgün bir biçimde tamamlayabilmeleri ve sağlıklı birer erişkin ayı olabilmeleri için özel önlemler alınan barınakta, yavru ayılara gelişim dönemlerine uygun biçimde özel programlar hazırlanıyor. Annesiz kalan yavruların vahşi yaşamdan uzaklaşmamaları ve tabii ortamda hayata tutunabilmeleri için insanlardan uzak özel alanlarda barınmaları sağlanıyor. Ovakorusu'nda ticareti yasak olan hayvanlar da tedavi ediliyor.