Korucuk Vakfı'nın Türkiye'de ikinci çocuk köyü olarak projelendirdiği İzmir'in Urla ilçesindeki Koruncuk Köyü hayata geçmeden, çocuklar için hazırlıklar devam ediyor. Urla Belediyesi ve Koruncuk Vakfı işbirliğiyle çocuklar için hobi bahçesi oluşturuldu.

Hobi bahçesinin ilk sebze ve meyve fidelerini ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar dikti. Fide dikimine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, Koruncuk Köy Urla Koordinatör Yardımcısı Güner Özger ve Barbaros Köy Muhtarı Yüksel Ersan katıldı.



Çocukların 12 ay boyunca taze ve sağlık ürünlerle beslenmelerini istediklerini belirten Başkan Uyar, "Bu hayatta çocuklara yapılan yatırım kadar daha değerli bir şey yok. Urla Koruncuk Köyü'nde eğitim gören çocuklarımız onlar için düzenlenen bu hobi bahçesinden taze ürünleri kendileri kopartacaklar. Sağlıklı beslenecekler" dedi.

Çocuklar için düzenlenen hobi bahçesinde çeşitli sebze ve meyve ağaçları yer alacak. Oluşturulan hobi bahçesinde çocuklar hem taze ürünlere kolaylıkla ulaşacaklar hem de piknik yaparak doğa ile iç içe olacaklar.