Kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla yola çıkan 30 eğitim gönüllüsünün kurduğu Kurşun Kalem Eğitim Vakfı, bugün 65 üyesi ile faaliyetine devam ediyor.

Okullara, çocuklara, gençlere; öğretmenleri aracılığıyla ulaşacaklarına inanan Kurşun Kalem Vakfı gönüllüleri, öğretmen adayı kız çocuklarına burs desteği sağlıyor.

Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kurşun Kalem Eğitim Vakfı gönüllülerinin oluşturduğu Anadolu Kadınları Korosu, yarın akşam Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde sahne alacak olan Anadolu Kadınları Korosu, 70-80 ve 90'lı yılların unutulmaz pop şarkılarınını Kurşun Kalem Eğitim Vakfı için söyleyecek. Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki konser çarşamba akşamı saat 20.00'de başlayacak. Konserden elde edilecek tüm gelir Kurşun Kalem Vakfı'nın bursiyer hesabına aktarılacak.

Kurşun Kalem Vakfı Genel Sekreteri Figen Ergintürk, ülkemizin geleceğini oluşturacak bugünün gençlerinin, çağdaş ve evrensel kültür değerleriyle donanmış, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, laik ve demokrat bireyler olarak yetişmesinin iyi ve kaliteli bir eğitimden geçtiğini söylüyor. Buna yürekten inanan gönüllü onlarca iş insanının Kurşun Kalem Vakfı'nda bir araya geldiğini ve Anadolu Kadınları Korosu'nu oluşturduğunu anlatan Ergintürk, “Vakfımız bünyesinde pek çok etkinlik düzenleyerek elde ettiğimiz geliri geleceğin öğretmenleri olacak kız çocuklarımızın bursu için kullanıyoruz. Anadolu Kadınları Korosu oluşumu ve bu konser de etkinliklerimizden biri. İzmirlilerin ilgisi bizi çok mutlu etti” diyor.