İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) geçen ay yaşamını yitiren Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ragıp Geçmen’in adını yaşatmak ve okul öncesi çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim almasını sağlamak amacıyla İGC Yönetim Kurulu aldığı kararla, Gültepe Turgut Reis Anaokulu’nda yeni açılan bir sınıfın tefriş ve donanımını gerçekleştirdi.

Yeni düzenlenen sınıf için Turgut Reis İlkokulu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Attila, Hakan Dirik, CHP İzmir Milletvekili, İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Turgut Reis İlköğretim Okulu Müdürü Ali Ekber Çağatay, İsmail Ragıp Geçmen'in eşi Nurcan Geçmen, kızı Gökçe Geçmen, oğlu Deniz Geçmen'in yanı sıra ana sınıfı öğretmeni Burcu Pala, cemiyet üyeleri, Geçmen'in arkadaşları, veliler ve öğrenciler katıldı.

ana-sınıfı4

Sınıfın açılış kurdelesini İGC Başkanı Misket Dikmen, Nurcan Geçmen ve Atilla Sertel öğrenciler ile birlikte kesti.Okul Müdürü Ali Ekber Çağatay, eğitime verilen katkının, kültür ve medeniyetin bir ölçütü olduğunu belirterek, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ne denli duyarlı olduğunu gördüm. Sağolsunlar, çocuklar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Geçmen'in adını yaşatmak adına yönetim kurulunun karar aldığını belirterek, “Böyle bir yere eğitimin böyle bir alanına katkı sağlamış olmamız İsmail Ragıp Geçmen'i mutlu ederdi. Onun ruhuna çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. İGC, kamu yararına dernekler statüsünde. O nedenle eğitim kurumlarına her yıl yardım yapmaya çalışıyoruz. Böylesi katkılar sağlayabilmek çok güzel. Arkadaşımızın adının bu şekilde yaşayacak olmasından çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.Nurcan Geçmen de, “Çok sevdiğim değerli eşimi kaybetmenin acısını yaşıyorum. Onun adını yaşatan bir sınıfın olması beni çok mutlu etti. Başta İGC olmak üzere okulumuza herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Geçmen'in iyi bir insan, iyi bir baba, iyi bir programcı olduğunu söyleyerek onun adının burada yaşatılmasının önemini vurguladı.
Sertel, konuşmasının sonunda öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri meslekleri sordu. Doktor, mühendis ve öğretmenlik mesleğine büyük ilgi gösteren miniklerin hiçbirinin “Kimler gazeteci olmak istiyor” sorusunun ardından el kaldırmaması dikkat çekti.