AB tarafından finanse edilen, TGS ve iş birliğiyle yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı kapsamında işsiz ve serbest çalışan gazetecilere yönelik Telif Destek Programı devam ediyor. Program, iş arama sürecinde olan ve/veya serbest çalışan gazetecilerin çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve özgürce haber yapabilmelerine amaçlıyor.

Proje kapsamında, daha önce serbest gazetecilerin katkılarıyla hazırlanan Mülteci, Gençlik ve İşsizlik, Kadına Şiddet ekleri yayınlandı. Kasım ayında Gazete 9 Eylül’le birlikte okuyucularla buluşması planlanan özel ek için Aydınlı işsiz veya serbest gazetecilerden özel haber çalışması bekleniyor. Program kapsamında yayınlanacak eserlerin sahiplerine brüt 100 Euro telif ücreti ödenecek.

Üretilen içeriklerden doğacak hukuki ve maddi sorumluluk eser sahibine, eserin yayın hakkı telif haklarına uygun olarak İGC ve 9 Eylül Gazetesi’ne ait olacak.

Kimler Katılabilir

Avrupa Birliği Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi kapsamında uygulanan “Telif Destek Programı”na işsiz veya bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile serbest çalışan ve genç gazeteciler başvurabilecek. Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile serbest çalışan gazeteciler de programdan faydalanabilecek.

İçerik ve Başvuru

Aydın özel sayısında yerelden evrensele açılan yelpazede haber ve fotoğrafların yer alması öngörülüyor. Bu bağlamda telif desteğinden yararlanmak isteyen gazeteciler aşağıdaki konular başta olmak üzere Aydın kentinin, ülkenin ve dünyanın yaşadığı sorunlara dikkat çekecek haberleriyle özel sayıda yer alabilir.

·       İnsan hakları, demokrasi ve bu alanda yaşanan ihlaller

·       Yoksulluk

·       Göç

·       Mülteci sorunu

·       Doğa, çevre ve enerji

·       Aydın ve ülke ekonomisi

·       Turizm

·       Tarım

·       Kadına şiddet

·       Gençlik sorunları/beklentileri

·       Dezavantajlı grupların sorunları ve beklentileri

·       Aydın’ın yerel sorunları

Aydın özel sayısına yönelik soru ve başvurular; [email protected] adresine 16.11.2020 tarihine kadar iletilebilir. Başvuruların, bülten ekinde gönderilen ve ayrıca http://igc.org.tr/igc/telif-destek-programi-rehberi/ adresinde de yer alan başvuru formlarının doldurularak yapılması gerekmektedir.