İzmir İl Sağlık Müdürlüğü gezici ekibi kanser taraması için Foça İlçesi'ne geldi. Kanser taramasının yanı sıra vatandaşların şeker ölçümlerini yapan ve organ bağışlarını da kabul eden ekipte tüm hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor.

Foça İtfaiye Önü Yeni Park Alanı'nda konuşlanan donanımlı araçlarda, rahim ağzı, bağırsak ve meme kanserlerinin tespitine yönelik olarak 30-65 yaş aralığındaki vatandaşların HPV-DNA, 50-70 yaştakilerin gaitada gizli kan testleri ile 40-69 yaş aralığındakilerin mamografi çekimleri yapılıyor. Demokrasi Meydanı'nda konuşlu bir başka ekip ise açlık ve tokluk kan şekeri ölçümleriyle vatandaşların sağlık kontrollarına destek veriyor. 2 doktor, 2 diş hekimi, 6 ebe, 5 hemşire ve 3 destek personelinin görev yaptığı İl Sağlık Müdürlüğü ekibine Foça İlçe Sağlık Müdürlüğü'de personel ve lojistik destek sağlıyor. Gezici araçta, organ bağışları da kabul ediliyor.

SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL

13 Temmuz Cuma akşamına kadar devam edecek taramalar için Foça'ya bağlı Yenifoça, Kozbeyli, Bağarası-Yenibağarası, Kocamemetler, Ilıpınar, Gerenköy mahallelerinden talep olması halinde ücretsiz servis aracı da temin ediliyor. Bunun için vatandaşların aile hekimlerine taleplerini iletmesinin yeterli olacağını belirten yetkililer, 2 Temmuz'da başlayan çalışmalar süresince kanser ve kansere dönüşebilecek bulgular tespit edilen ilçe sakinlerinin referans hastanelere yönlendirildiğini söyledi. Foçalılara 09.00 - 18.00 saatleri arasında çalıştıklarını ve erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlatarak, bir şarkıdan yaptıkları alıntıyla "Sakın geç kalma erken gel" sözleriyle seslendi.