Bu yıl 7-12 Kasım tarihleri arasında 18'incisi gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 42 ülkeden 400 filmi sinemaseverlerle bir araya getirdi. Festivali 5 günde 20 bin kişi takip etti.

Haber / Gökmen KÜÇÜKTAŞDEMİR

İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan 18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 7-12 Kasım tarihleri arasında, 3 merkezde bulunan 5 salonda izleyicisiyle buluştu. Festivali, 5 günde 20 bin kişi takip etti, salonlar doldu. Başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleşen festival 12 Kasım’da sona erdi. Festivalde ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerinde 38 film, en iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi deneysel ve en iyi animasyon kategorilerinde dağıtılacak olan, toplamda 11 Altın Kedi Ödülü için yarıştı. 42 ülkeden 400 film 5 ayrı salonda ücretsiz olarak gösterildi.
festival-(2)PİRİŞTİNA'YA TEŞEKKÜR

18.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü sanatçı Su Soley’in verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşadı. Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras Muhi, Ali Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

 

Söyleşi, atölye ve etkinlikler

Festivalde, film gösterimleri ve yönetmen söyleşilerinin dışında birçok atölyeler ve etkinlikler gerçekleşti. Oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluştu. Gösterim merkezlerinin dışında, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de finalist filmler öğrencilerle buluştu. Bu gösterimler sırasında düzenlenen oylama ile belirlenen filme Migros Gençlik Ödülü takdim edildi.