Yeniden Sinematek gösterimleri kapsamında Şubat'ta 'Yemek ve Sinema' temasında birbirinden güzel dört filmi izleyiciyle buluşacak. Farklı yemek kültürleri beyazperdeye yansıyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Şubat ayında “Yemek ve Sinema” temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihine damga vuran ünlü yönetmenlerin çektiği kurgu filmler, İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Filmlerden ilki Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (Le Charme discret de la bourgeoisie). İspanyol yönetmen Luis Bunuel'in yazıp ve yönettiği 1972 yapımı komedi filmi bugün saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da, 15 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak. Yönetmen koltuğunda Claude Zidi'nin olduğu, başrollerini Louis de Funès, Coluche ve Ann Zacharias'ın paylaştığı bir aile komedi filmi olan Eti Benim Kemiği Senin (L'aile ou la cuisse)
10 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da gösterime girecek.

HESTON BAŞROLDE
Bilimkurgu sevenler için 1973 yapımı film Harry Harrison tarafından kaleme alınmış En İyi Senaryo “Nebula” ödüllü bilim kurgu romanından uyarlanmış “Soylent Green” izleyicileri gerilim ve dram dolu bir distopyaya götürecek. Ben-Hur ve Maymunlar Cehennemi gibi filmleri de yöneten ünlü yönetmen Richard Fleischer özellikle 70’lerin idollerinden olan aktör Charlton Heston’ı baş role taşıyor. Film 17 Şubat Cuma günü saat 20.00'de İzmir Sanat Büyük Salon'da ve 22 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salon'unda izlenebilecek. Umudun Tarifi “An” ise ayın son filmi olacak. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, En İyi Yabancı Dilde Film- İzleyici Ödülü ve Vallodolid Uluslararası Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü alan film, 24 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon'da sinema severlerle buluşacak.