Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, taksici esnafının taleplerini dile getirmek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir yıl önce kurulan İzmir Taksi Sahipleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pala’yı makamında ağırladı.

Sohbet havasında geçen ziyarette taksi sahiplerinin ve şoförlerin sorunları dile getirilirken, birlikte gerçekleştirilecek projeler ele alındı. İzmir’deki taksi sahiplerinin üye olduğu derneğin amacının taksici esnafının sesini duyurmak ve sıkıntılarını çözüm bulmak olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Pala, kendilerini ağırlayan Başkan Pekdaş’a göstermiş olduğu ilgi ve destekten ötürü teşekkür etti.

DURAKLAR İYİLEŞTİRİLİYOR

Taksi duraklarının iyileştirilmesi adına Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalardan ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür eden Pala, taksicilerden gelen talepleri de iletti. Pala, “Karantina taksi durağımıza yaptırılan taksi cebi için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ancak bölgede bir taksi cebine daha ihtiyaç var. Durak yakınında yeri de hazır. Bunun için de Konak Belediyesi’nden destek bekliyoruz” dedi. Başkan Pekdaş da Konak’ta boş alan yetersizliğinden ötürü taksi duraklarının kurulmasında büyük zorluklar yaşandığını söyledi. Var olan taksi duraklarının iyileştirilmesi adına çalışmalarının süreceğini dile getiren Pekdaş, taksi araçlarının park etmeleri için gerekli olan ceplerle ilgili de bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

TALEPLER AKTARILACAK

Görüşmede Dernek Başkanı Pala taksici esnafının taleplerini de iletti. Pekdaş’tan bu konularda destek isteyen Pala, Konak Vapur İskelesi’ne yolcu getirmekte bazı sorunlar yaşadıklarını söyledi. İskeleye yolcu getirdiklerinde otopark giriş ücreti ödemek zorunda kaldıklarını belirten Pala, konunun çözümü için Pekdaş’tan yardım isteyerek, “Taksici esnafımız kamu hizmeti sağlamaktadır. Otobüs terminali, vapur iskelesi gibi tüm transfer alanlarına yolcu alıp bırakmalarında; taksilerden giriş ve çıkış ücretleri alınmaktadır. Konak Vapur İskelesi’ne girişte bu parayı ödemek taksici ile müşterisi arasında sıkıntı oluşturmaktadır. Hem taksici hem de vapur iskelesine gelen vatandaş sıkıntı yaşamaktadır. İZELMAN Park görevlisine plaka numarasını kaydedip hemen çıkabilir. Böylece bavulu olan, hasta, çocuklu, yaşlı taksi kullanan vatandaşlar vapura en yakın mesafede inebilecekler. Taksiciler de yolcusunu yarı yolda cadde üzerinde bırakmamış olacak” diye konuştu. Başkan Pekdaş da konunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşeceğini söyledi.