İzmir'in en eski camilerinden olan Faik Paşa Camisi'nin çevresi, minaresinden kopan sıva parçaları ve duvarlarındaki çatlaklar nedeniyle tel örgülerle çevrildi.

Haber / Mustafa OĞUZ

Her gün önünden onlarca insan ve aracın geçtiği, vatandaşın ibadet yapmaya geldiği Basmane'deki Faik Paşa Camisi'nin kapısına "Can güvenliği açısından bu camiye yaklaşmak tehlikelidir" ve "Dikkat yıkılabilir" tabelası asıldı.

HALK TEPKİ GÖSTERİYOR

cami-(1)Mahalle halkı, ve ibatede gelen cemaat, cami önünden geçerken başlarına minareden sıva parçalarının düşmesinden korkar oldu. Mahalleli yaşanan durumla ilgili olarak "Yıllardır yaşanan depremlerden zarar gören caminin restorasyonun yapılması için defalarca başvuruda bulunduk. Madem camide yıkılma tehlikesi var, o zaman çevresi güvenlik şeridi içine alınsın, kimse de zarar görmesin" çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine belediye yetkilileri harekete geçti ve caminin etrafını tel örgülerle çevirdi. Ancak mahalle halkı caminin yıkılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyledi. Cami görevlileri aylardır mahalle halkından ve cematten tepkiler geldiğini belirterek, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünun bu konuda harekete geçtiğini ve onarım projesinin hazırlandığını ve en kısa zamanda çalışmaların başlayacağını dile getirdi.