Savaş temalı bilgisayar oyunlarını aratmayan, paintball'un üst modeli denilebilecek airsoft Türkiye'yi de sardı. Adrenalin tutkunları özel mermili oyuncak silahlarla gerçek savaş senaryolarını uyguluyor

Dünya üzerinde airsoft olarak bilinen özel oyuncak silahlarla oynanan oyun, gerçek savaşı aratmayacak görüntülere sahne oluyor. Kepez bölgesindeki ormanlık alanda buluşarak kamuflaj giyip bot bağlayan, özel airsoft silahlarını alarak dağlara tırmanan airsoft tutkunları, saatlerce süren savaş simülasyonu yapıyor. Adrenalinin zirveye çıktığı oyun sırasında, hedefler bir bir yok edilerek amaca ulaşılmaya çalışılıyor. Çıkış amacı, profesyonel ordu mensubu askerlerin eğitimlerinde kullanılmak amaçlı ordu simülasyonu olarak tasarlanan silahlar, şarjlı veya sıkıştırılmış havayla çalışıyor. Görünümü gerçeğini aratmayan silahlar, 'BB' adı verilen doğada çözülerek yok olan minik top şeklinde mermiler atıyor. Airsoft silahlarının menzili ise 100 metreye kadar çıkıyor.

GERÇEĞİ ARATMIYOR
Timlere ayrılarak oynanan, rehine kurtarma, bomba imha, alan güvenliği gibi farklı mizansenler yazılarak kurgulanan oyunun amacı, düşmanı yok ederek görevi tamamlamak. ABD başta olmak üzere, İngiltere, Almanya ve Japonya'da fanatik oyun grupları olan airsoft, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de oynanmaya başlandı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere airsoft oyununa ilgi giderek artıyor. Antalya Kepez'de de mühendis, müteahhit, memur, öğretmen, mimar, turizmci, avukat ve doktor gibi farklı meslek guruplarından airsoft tutkunları Airsoft Antalya grubunu kurdu. Pazar günleri buluşarak 5 saate yakın oyun oynayan grupta yaş ortalaması 25- 45 arası değişirken, kadın oyuncular da dikkati çekiyor. Tam donanımlı profesyonel asker edasındaki airsoft oyuncuları, airsoft oyuncak silahı, kamuflajlarını, telsiz ve diğer aksesuarlarını kendileri alarak oyuna katılıyor. 500 ila 10 bin TL arasında değişen fiyatlarda satılan airsoft oyuncak silahlarının görünümü ise gerçekleriyle hemen hemen aynı.

Kadınlar da bu oyunu çok sevdi
Airsoft'un kadın üyeleri de oyunun keyfini çıkartıyor. Eşiyle birlikte her hafta düzenlenen etkinliğe katıldığını söyleyen Çiğdem Teke, airsoft oyuncak silahının bakımını kendisinin yaptığını belirtti. Silahının şarjlı olduğunu anlatan Teke, “Eşimle oyuna geliyorum. İkimiz için de büyük bir eğlence kaynağı. Haftanın tüm yorgunluğunu, stresini atıyoruz. Kadın olmam oyunda dezavantaj değil. Erkek rakiplerime göre daha hızlıyım, üstelik hedef olarak da küçüğüm. Bu nedenle beni vurmaları zorlaşıyor” dedi.