DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: 80 katlı binalar Türkiye’nin gerçeği değil. 40 katın üzerinde bina yapmak da gerçekçi değil.

Röportaj/ Engin YAVUZ

İzmir’in yüzde 80’inin dönüşmesi gerekiyor. Ama hala dönüşümden yenileme anlıyorlar. Dönüşüm yaşam alanlarıyla, konutlarıyla, AVM’leriyle bir bütündür.

DAPZYAYILMAZAtatürk Stadyumu yakınlarındaki kendi arazisinde 30’ar katlı iki kulenin temelini atmaya hazırlanan DAP Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “40 katın üzerinde binalar üretmek Türkiye’nin gerçeğine uygun değil, 80 katlı bina üretmek de hiç gerçekçi değil” dedi.
İzmir’i yakından izlediklerini ve kalıcı olmaya geleceklerini belirten Yılmaz şunları söyledi:
“İzmir’in yüzde 80’inin dönüşüme ihtiyacı var. Ama nedense bunu dönüşüm değil yenileme olarak anlıyorlar, bu doğru değil. Dönüşüm deyince aklımıza yaşam alanlarıyla, konutlarıyla. donatı alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, AVM’leriyle bir bütün gelmeli. Biz markalı konut anlayışını İzmir’e de taşıyacağız. İzmir’in yerel mimarisine, tarihine, kimliğine uygun, bu kentin insanının balkonlarda oturmayı sevdiğini de dikkate alarak 30-40 katı geçmeyecek projeler gerçekleştireceğiz. İzmir yakın gelecekte çok farklı bir şehir olacak ve ben de ileride İzmir’de yaşamayı düşünüyorum. İstanbul’da yaşayan herkesin İzmir’de de bir evi mutlaka olmalı.”


DOĞRU PROJELER

İnşaat sektörüne 1999 yılında adım attıklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, beklentileri hayallerinin üzerinde olanlar için konut ve ofis projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılmaz,
“Yolculuğumuzun ilk durağı Kâğıthane Şelale Evleri’ydi; sonrasında Ümraniye-Çekmeköy hattında Şelale konseptine devam ettik. Ardından Kartal-Maltepe hattına yöneldik. Yine Kağıthane’de hayata geçirdiğimiz DAP Vadisini mükemmel ofis konseptiyle iş dünyasına sunduk. Taksim’de bal peteği mimarisiyle inşa ettiğimiz Petek Rezidans ve gökyüzü bahçelerine sahip Teras Kule’yle devam eden yolculuğumuzun son durağı ise Validebağ Konakları oldu Derdimiz konut üretmek değil, doğru projeler yapmak” dedi ve şunları ekledi:

ÖDÜLLER GELİYOR

“Projelerimizden Burgu Kule en iyi yatırım ve pazarlama ödülünü kazandı. Dalga Kule 2013 yılında 5641 proje arasından en iyi proje seçildi. İçinden hızlı tren geçen projemiz İstMarina Europian Property Awards kapsamında ödüllendirildi. Yelken Kuleler ben buradayım diyor. Kendimize ait arazilerde minimum karla projeler üretiyoruz. Sahip olduğumuz tecrübeyle, insana ve çevreye duyduğumuz saygıyla, gayrimenkul sektöründe çığır açan projelerimizle hem vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırıyor hem de ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz.”

YABANCIYA SATMALI

Geçen yıl yabancıya 4.5 milyar dolarlık mülk satıldığını hatırlatan Ziya Yılmaz şunları ekledi:
“Hedefimiz yabancıya mülk satışını 15 milyar dolara çıkarmak. Türkiye’nin Emlak Konut gibi TOKİ gibi birliklere ihtiyacı var. ABD yabancıya konut satışıyla bir yılda 141 milyar dolar gelir elde ediyor. Bu para ile Türkiye’deki kentsel dönüşüm finanse edilir. Daha da önemlisi yabancıya ne kadar çok konut satarsanız o kadar dünya devleti olursunuz.”

TEK ASANSÖRLE AV İSTMARİNA


STMARNA02İstMarina projesi 2014-2015 yılında Londra’da ‘Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme’ alanında birincilik ödülünü aldı. Rezidans ve ofis bloklarının yanı sıra önünde marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, alışveriş merkezi, otel, okul, hastane, restoranlarıyla İstMarina “Dünyanın en iyi karma yaşam projesi” olarak nitelendiriliyor.
Karma yaşam konseptiyle geliştiren İstMarina, yalnız lüks, konfor ve ayrıcalığa değil; mavinin büyüsünde farklı maceralar yaşaman için tüm büyüsüyle seni çağırıyor. Şanslı sahiplerini seçkinliğin zirvesine taşıyor.
Bir karma yaşam konsepti projesi olan İstMarina’nın helikopter pisti, ayrıcalığın ve özgürlüğün kapısını gökyüzünden açıyor. Şanslı sahiplerine helikopter konforu ve hızıyla istedikleri yere hemen ulaşma fırsatı sunuyor.
Dünyada bir benzeri daha olmayan İstMarina, lüks ve konforda da benzersizi ortaya koyuyor. Sahile sıfır konumdaki, özgün mimariye sahip oteli, Adalar ve Marmara Denizi’nin muhteşem manzarası eşliğinde dünya standartlarında hizmet sunuyor.
İstMarina açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar banyosu, şok havuzu, türk hamamı, spa ve fitness merkezi, spor salonlarıyla sağlık ve güzellik ve eğlenceyi bir araya getiriyor.
AVM İstMarina’nın farklılığını vurgulayan önemli özelliklerin başında geliyor. Moda, aksesuar, kozmetik başta olmak üzere farklı alanlarda dünyanın en seçkin markalarının yer aldığı İstMarina AVM yaşam tarzını yansıtan bir alışveriş keyfi sunuyor.

HEM JAKUZİ HEM TAZE BİBER TERAS KULE

DAP01Teras Kule, Anadolu Yakası’nın en elit lokasyonu Kartal’da, Adalar ve iki ayrı marina manzarasına açılan gökyüzü bahçeleriyle yükseliyor. Dünyanın en ünlü mimarlarından Zaha Hadid’in Kartal için çizdiği kentsel dönüşüm projesinin tam merkezinde bulunan Teras Kule’ de hem jakuzi keyfini yaşamaya, hem de domates-biber yetiştirip özlediğiniz huzuru yakalamanız mümkün. Teras Kule’ deki eşsiz Adalar ve deniz manzarası ile güneş bile evinize bir başka doğup, bir başka batıyor. Jakuzi alternatifli teras ayrıcalıkları sayesinde yaşam konforunuzu zirveye taşımaksa artık çok kolay. İstanbul’daki coğrafi konum avantajı sayesinde son yıllarda yatırımların merkezi haline gelen Kartal’da inşa edilen Teras Kule, Anadolu Yakası’nın merkezinde hava, deniz, karayolları, metro hattı ve ayrıca demir yolu trafiğinin birleştiği aksta konumlanıyor. Üstelik Anadolu yakasının merkezindeki Teras Kule, yeni Körfez geçişiyle her yere çok daha yakın… Yatırımcılarına yüksek prim sağlayan Teras Kule ’de, birbirinden farklı stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 alternatifleri sunulan 364 rezidans, 25 ofis ve 11 mağaza yer alıyor.

VALİDEBAĞ KONAKLARI İSTANBUL’UN KALBİNDE

Dap Yapı tarafından İstanbul Altunizade-Koşuyolu’nda inşa edilen Validebağ Konakları, 38 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Validebağ Konakları, 5 katlı 11 bloktan oluşacak. 368 lüks konut ve dükkanların yer alacağı projede 1+0’dan 6+1’e, 57’den 513 metrekareye kadar uzanan daire seçenekleri yer alacak. Daire fiyatları 598 bin ila 6 milyon 353 bin lira arasında değişecek. 46 ile 1.543 metrekare arasında değişen dükkanların fiyatları da 599 bin liradan başlayacak. Emlak Konut’un genelde ihale usulüyle satışa koyduğu dükkanlar, ihalesiz satışa açılacak.